Gouden wissel Piazón de beul van Schalke 04

Schalke 04 heeft verzuimd de derde plaats in de Bundesliga terug te winnen. Lucas Piazón was namens Eintracht Frankfurt de spelbreker voor Die Königsblauen (1-0).

Schalke 04 had eerder op de dag Borussia Mönchengladbach door een benauwde zege op 1. FC Köln voorbij zien komen. Het bezoek aan Frankfurt moest het antwoord opleveren. Maar het werd een teleurstelling voor trainer Roberto di Matteo en zijn ploeg.

Naast Kevin Trapp kon Piazon dat op zijn conto schrijven. Waar de Eintracht-doelman vooral in de eerste helft alle Schalke-pogingen onschadelijk maakte, daar besliste de Braziliaan het duel in de 65ste minuut. De voormalige Vitesse-aanvaller, die bij de tweede helft was ingebracht, maakte met een kopbal het verschil.

Met de zege werd het jubileumduel van Thomas Schaaf opgeluisterd. De coach van Eintracht Frankfurt zat voor de vijfhonderdste keer in de Bundesliga op de bank als hoofdtrainer. Zijn debuut bij Werder Bremen in 1999 was toevallig ook tegen Schalke, en toen won hij ook met 1-0.

De nederlaag betekende dat Schalke 04 een pas op de plaats moet maken. Die Königsblauen, die aantraden zonder de geschorste Klaas-Jan Huntelaar, staan vierde met twee punten achterstand op de begeerde derde stek.