Gouden wissel Neto houdt AA Gent in titelrace

AA Gent blijft in de race voor de derde landstitel in zijn clubhistorie. De ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck won thuis van nummer drie Anderlecht (2-1), dat zelf enkele goede kansen liet liggen.

Woensdag boog koploper Club Brugge een achterstand tegen Charleroi om in een 3-1 overwinning en een dag later leek de concurrentie punten te verspelen. Bij de start van de extra speeltijd stond het namelijk 1-1, maar Renato Neto - die kort daarvoor in het veld was gekomen - zorgde voor feest in Gent.

En dat terwijl Anderlecht over de hele wedstrijd de beste kansen kreeg. Laurent Depoitre zette AA Gent vijf minuten na rust na een geweldige actie van Brecht Dejaegere op voorsprong en was kort daarna met een schot op de paal ook dicht bij 2-0, maar daarna nam Anderlecht - waar Bram Nuytinck nog ontbrak na een knieblessure - het initiatief.

Door een geweldige goal van Youri Tielemans kwamen de bezoekers ook op gelijke hoogte, waarna Aleksandar Mitrovic een aantal goede mogelijkheden onbenut liet om Anderlecht op voorsprong te zetten. De wedstrijd leek te eindigen in 1-1, maar Neto sloeg in de absolute slotfase nog toe.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is Club Brugge koploper met 41 punten, terwijl AA Gent volgt met twee punten achterstand. Anderlecht staat derde en heeft zes punten minder dan Club.