'Gouden pik' De Boer dankzij Van der Hoorn en Zivkovic

Reacties

Op Woudestein heeft de gelukkige hand van wisselen van Frank de Boer Ajax behoed voor gezichtsverlies. Het maakt de oud-international tot de koning van de wissel.

'Gouden pik' De Boer dankzij Van der Hoorn en Zivkovic

In totaal kwamen 54 doelpunten in de eerste seizoenhelft in de Eredivisie op naam van een invaller. Afgelopen weekend kwamen daar zes bij. Florian Jozefzoon en Jürgen Locadia gaven zaterdag de zege van PSV op Go Ahead Eagles extra kleur, terwijl Robin Gosens op zijn beurt FC Dordrecht tegen FC Groningen een puntje bezorgde.

Torgeir Børven maakte zondag de ongekende inhaalrace van FC Twente tegen Willem II (3-2) compleet en daarmee was hij de vierde invaller die dit seizoen voor de Enschedese club tot scoren kwam in de Eredivisie.

Ajax heeft in de eerste seizoenshelft de meeste invallers gehad die hun invalbeurt met een treffer bekroonden. Mike van der Hoorn en Richairo Zivkovic, die zondag de Amsterdammers in de slotfase aan een 2-0 zege op Excelsior hielpen, brachten het totaal op zeven.

Met dat aantal gouden wissels blijft De Boer onder anderen Fred Rutten net voor. De Feyenoord-trainer heeft de hoge klassering in dit klassement te danken aan Mitchell Te Vrede, die met drie doelpunten als invaller met Michael de Leeuw (FC Groningen) en Bryan Linssen (Heracles Almelo) de status van supersub heeft verdiend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.