Uruguay heeft de tweede zege op weg naar het WK in Qatar geboekt. Colombia was niet opgewassen tegen het koningskoppel Cavani-Suárez.

Colombia
0 - 3
Uruguay
Uruguay

Een dag nadat Lionel Messi met Argentinië gefrustreerd het veld verliet na het 1-1 gelijkspel tegen Paraguay, beleefde zijn vriend Luis Suárez namens Uruguay wel een geslaagde avond. De voormalig Ajacied droeg bij aan de zege in Colombia.

Met zijn benutte strafschop in de 54ste minuut kwam Suárez op veertig doelpunten in competitieve duels met zijn land, waarmee hij de Braziliaan Ronaldo definitief afloste als Zuid-Amerikaanse topschutter aller tijden. Messi staat in dit lijstje nog op 39 goals.

Suárez besliste met de omstreden strafschop na een makkelijke struikelpartij van Rodrigo Betancur de WK-kwalificatiewedstrijd. Colombia had al in de eerste helft een treffer van Edinson Cavani moeten incasseren. De twee ervaren internationals – samen goed voor 233 interlands en 114 doelpunten – zette La Celeste met hun goals op koers voor de tweede zege in de WK-kwalificatiereeks.

Benfica-aanvaller Darwin Nunez deelde in de 73ste minuut met een schot van afstand de genadeklap uit. Voor Colombia was daarmee het leed nog niet geleden, want in blessuretijd verdween Yerry Mina met zijn tweede gele kaart voortijdig de catacomben in.