VAR frustreert Messi, Argentinië loopt eerste schade in WK-kwalificatie op

Argentinië heeft voor het eerst punten laten liggen in de WK-kwalificatiecyclus. Na twee zeges kwam de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni nu niet verder dan een gelijkspel tegen Paraguay. Dat lag mede aan de VAR, die Lionel Messi dwarszat.

Argentinië
Argentinië
1 - 1
Paraguay
Paraguay

In het iconische La Bombonera namen de bezoekers brutaal de leiding. Nadat aanvaller Miguel Almíron (Newcastle United) werd neergelegd door Fiorentina-verdediger Lucas Martínez Quarta, benutte Ángel Romero namens Paraguay de toegekende strafschop. Beide ploegen gingen echter met 1-1 de rust in omdat Nicolás González (spits van VfB Stuttgart) kort voor de pauze een corner van de al vroeg ingevallen Giovani Lo Celso binnenkopte.

Op dat moment waren de ergste zorgen van de Argentijnse fans rondom Messi al voorbij. De vedette moest kort voor de aftrap overgeven en deed vlak ná het begin van de wedstrijd wederom, maar knapte gedurende de eerste helft zienderogen op. Een kwartier na rust leek hij zelfs te scoren, maar de VAR greep in en keurde de treffer af vanwege een eerdere overtreding. Om precies te zijn: vanwege een overtreding die ongeveer een halve minuut voor de goal was gemaakt.

Omdat een vrije trap van Messi in de slotfase nog knap werd gered (keeper Antony Silva tikte de bal tegen de paal) bleef het bij 1-1. Zodoende is Argentinië (waar Ajax-verdedigers Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez niet meespeelden) na drie kwalificatiewedstrijden nog altijd ongeslagen. Ook Paraguay heeft nog niet verloren.