Gouden Bal voor Niang, Cristiano Ronaldo's dancemoves

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gouden Bal voor Niang, Cristiano Ronaldo's dancemoves

'Mijn droom is de Gouden Bal te winnen.'
Eigenlijk heeft M'Baye Niang nog maar weinig laten zien, maar de twintigjarige aanvaller durft te dromen. De door AC Milan aan Genoa verhuurde Fransman wil zich in de toekomst kronen tot beste voetballer ter wereld. 'Al word ik maar half zo goed als ik graag zou willen, dan wil ik in elk geval tegen mezelf kunnen zeggen dat ik er alles aan gedaan heb.' (La Gazzetta dello Sport)

'Ik denk dat Zlatan kan doorvoetballen tot zijn 42ste of 43ste. Maar ik weet niet of hij nog acht jaar bij PSG kan blijven.'
• Dankzij enkele lucratieve transfers van Zlatan Ibrahimovic verdiende Mino Raiola miljoenen euro's, maar de Zweedse aanvaller speelt nu al drie seizoenen achtereen voor Paris Saint-Germain. De zaakwaarnemer denkt echter dat de nu 33-jarige aanvaller zijn loopbaan niet afsluit in de Franse competitie. (RMC)

• Dat hij aardig kan voetballen, wisten we natuurlijk al. Maar Cristiano Ronaldo staat ook als danser zijn mannetje. Dat bleek uit de reclame van zijn schoenenlijn.

Manager Ronald Koeman en zijn spelers van Southampton genieten in de Zwitserse buitenlucht. Deze dagen draaien volgens de Nederlander om de teamspirit. The Saints komen aanstaand weekeinde niet in actie. Volgende week zondag wacht het uitduel met koploper Chelsea.

Dirk Kuijt en Luis Suarez keren voor even terug op Anfield. De huidige aanvallers van respectievelijk Fenerbahçe en Barcelona zijn namelijk uitgenodigd voor een benefietwedstrijd in het teken van de Liverpool-foundation. Steven Gerrard is de captain van het ene team, terwijl Jamie Carragher de aanvoerdersband draagt van de andere ploeg. Behalve Kuijt en Suarez hebben ook Fernando Torres, John Terry, Thierry Henry en Didier Drogba laten weten dat ze present zijn.

• Zoek de verschillen. De nationale ploeg van Brazilië komt binnenkort bijeen voor de oefenduels met Frankrijk en Chili. Ook Marcelo, Willian, Elias en Robinho zijn opgeroepen. Maar wie is nou wie? De foto wijst uit dat Marcelo en Willian, alsmede Elias en Robinho zomaar broers van elkaar hadden kunnen zijn.

Het duurde even, maar het zogenoemde spookvliegveld van de Spaanse stad Castellón is eindelijk gebruikt door een flink toestel. Na jaren van wachten en geen enkele activiteit op het miljoenen euro's kostende project, kreeg de luchthaven in december 2014 toestemming open te gaan. Hierna volgden enkele kleine vliegtuigjes, maar woensdag landde er voor het eerst een Boeing 737-800, met daarin de miljoenenploeg van Barcelona. Die speelde 's avonds de return in de halve finale om de Copa del Rey tegen Villarreal (1-3 zege).

'Marco is beter, zoals hij in alle sporten en spelletjes beter is.'
Op het veld is er een klik, maar zeker ook daarbuiten. AZ-trainer John van den Brom en assistent Marco van Basten spelen regelmatig een potje golf en andere spelletjes. 'Tegenwoordig zijn we fanatiek aan het tafeltennissen bij AZ. Is-ie weer de beste. Ik kom wat dichterbij. Als ik op een dag een keertje van hem win, wil hij direct revanche.' (AD)

'Als ik naar Josep Guardiola kijk, dan wil ik later geen hoofdtrainer worden.'
Philipp Lahm weet het zeker: na de zomer van 2018 zet de Duitser een punt achter zijn actieve loopbaan. Daarna blijft hij verbonden aan Bayern München, maar niet als hoofdtrainer. 'Hij is dag en nacht met voetbal bezig. Dat wil ik mezelf besparen', aldus de aanvoerder van Der Rekordmeister. (Goal)

Mario Balotelli was na de 2-0 zege op Burnley blij met de drie punten voor Liverpool, maar niet met het feit dat hij negentig minuten op de bank zat. De aanvaller, volgens eigen zeggen een echte teamplayer, plaatst via Instagram een foto met de tekst: 'Iemand mag mij niet.'

Jordan Larsson heeft het niet van een vreemde. De zoon van Henrik Larsson, voormalig aanvaller van onder meer Feyenoord, Celtic en Barcelona, scoort op zeer fraaie wijze namens Helsingborgs IF tegen Syrianska. Klein verschil tussen vader en zoon: Henrik was rechtsbenig en zoon Jordan stijf links.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.