Gómez neemt afscheid met promotiefeest bij Stuttgart

Reacties

VfB Stuttgart keert na een jaar afwezigheid terug in de Bundesliga. De nummer twee van de Tweede Bundesliga was al zo goed als zeker van promotie en daar veranderde de thuisnederlaag van zondag tegen SV Darmstadt 98 niets aan. Mario Gómez nam ondanks het lege stadion op een mooie manier afscheid.

Gómez neemt afscheid met promotiefeest bij Stuttgart
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
1 - 3
Darmstadt 98
Darmstadt 98

De promotie van Stuttgart was al bijna zeker. Alleen als Heidenheim met zeer ruime cijfers had gewonnen bij kampioen Arminia Bielefeld was dat nog in gevaar gekomen, maar de nummer drie verloor met 3-0. Stuttgart was lang met Hamburger SV verwikkeld in een hevige strijd om de tweede plek. HSV greep overal naast, terwijl Stuttgart na een jaar terugkeert in de Bundesliga.

De pijn was ruim een jaar geleden groot bij Stuttgart, dat in de nacompetitie een tweeluik speelde tegen 1. FC Union Berlin. Na de 2-2 in eigen huis was er nog van alles mogelijk, maar in Berlijn kwam Stuttgart niet verder dan 0-0. Daardoor daalde de landskampioen van 2007 voor de tweede keer in vier seizoenen af.

Iemand die dat kampioenschap van 2007 meemaakte is Gómez. Dertien jaar later nam de spits voor de tweede keer afscheid bij Stuttgart. Zijn carrière liep ten einde en de thuiswedstrijd tegen Darmstadt werd zijn laatste. Geen afscheid in een vol stadion waarbij alle fans hem konden uitzwaaien, maar een wissel waarbij de aanwezige clubmensen hem voor het laatst konden bedanken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gómez zorgde vlak voor rust voor zijn laatste treffer voor Stuttgart. Bij een achterstand (0-1) scoorde de 34-jarige aanvaller op aangeven van Silas Wamangituka. Een zege bij zijn afscheid zat er niet meer in door goals van Matthias Bader en Tobias Kempe. Vlak voor de goal van Kempe haalde trainer Pellegrino Matarazzo Gómez voor het laatst naar de kant. Voor zover het mogelijk was, kreeg de spits een waardig afscheid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Holstein Kiel
Holstein Kiel
1 - 1
1. FC Nürnberg
1. FC Nürnberg

Stuttgart degradeerde vorig jaar via de play-offs, terwijl Hannover 96 en 1. FC Nürnberg als nummer zeventien en achttien afdaalden. Laatstgenoemde club maakt een dramatisch seizoen door en dat kreeg zondag een vervolg. Nürnberg speelde gelijk bij Holstein Kiel (1-1) en concurrent Karlsruher SC won met 1-2 bij Greuther Fürth. Daardoor greep Karlsruher op doelsaldo de vijftiende plek en werd Nürnberg veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

Zo dreigt er een tweede degradatie op rij voor de club die in het seizoen 1996/97 voor het laatste op het derde niveau speelde. Toen was dat nog de Regionalliga. Daarna pendelde Nürnberg jarenlang tussen de Bundesliga en de Tweede Bundesliga. Nürnberg neemt het op 7 en 11 juli op tegen de nummer vier van de 3. Liga, op dit moment FC Ingolstadt.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Karlsruher SC
34
8
13
13
45-56
-11
37
16
1. FC Nürnberg
34
8
13
13
45-58
-13
37
17
SV Wehen Wiesbaden
34
9
7
18
45-65
-20
34
18
Dynamo Dresden
34
8
8
18
32-58
-26
32
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer VfB Stuttgart
Meer over VfB Stuttgart
Meer 1. FC Nürnberg
Meer over 1. FC Nürnberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.