Gomez bezorgt Hamburger SV een bittere anti-climax

Hamburger SV heeft terrein moeten prijsgeven op VfL Wolfsburg na een anti-climax in Stuttgart. Bayer Leverkusen en Werder Bremen hielden elkaar in evenwicht.

VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-0Hamburger SV diende zich te ontdoen van VfB Stuttgart om in het spoor te blijven van koploper VfL Wolfsburg. Maar de ploeg van Martin Jol kwam van een koude kermis thuis. In blessuretijd tekende Mario Gomez voor de enige treffer van het topduel. De overwinning kwam Stuttgart toe. De ploeg van Markus Babbel domineerde en kreeg ook verscheidene kansen een voorsprong te nemen. Maar de gastheren hadden ook het geluk dat een schot van HSV-middenvelder Dennis Aogo kort vóór de winnende goal van Gomez op de lat eindigde.

Bayer Leverkusen-Werder Bremen 1-1Bayer Leverkusen heeft in de strijd om Europees voetbal twee punten laten liggen. De formatie van trainer Bruno Labbadia moest tegen Werder Bremen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Tranquillo Barnetta tekende in de twaalfde minuut nog wel voor een goede start voor de thuisploeg. Na de gelijkmaker van Claudio Pizarro verzuimden beide ploegen grote kansen te benutten om de wedstrijd naar de hand te zetten.