Bayern revancheert zich, maar Wolfsburg blijft aan kop

Koploper VfL Wolfsburg profiteerde van de nieuwe uitglijders van de achtervolgers Hertha BSC en 1899 Hoffenheim. Bayern München botvierde de in de afgelopen weken opgebouwde frustratie op Eintracht Frankfurt.

Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg 1-2 VfL Wolfsburg heeft met succes de koppositie in de Bundesliga verdedigd. Borussia Mönchengladbach maakte het de ploeg van trainer Felix Magath lastig, maar bleef desondanks met lege handen achter. Elf minuten voor het einde maakten Die Fohlen de vroege openingstreffer van Edin Dzeko (foto) ongedaan. Maar zes minuten na de gelijkmaker van Dante bracht Sascha Riether Wolfsburg opnieuw aan de leiding. Dit keer hielden Die Wölfe de voorsprong wel vast.

Bayern München-Eintracht Frankfurt 4-0 Eintracht Frankfurt was het slachtoffer van de jacht op eerherstel van Bayern München, dat na de 4-0 nederlaag in de Champions League tegen Barcelona wat goed te maken had. Al voor rust hadden de gastheren met een 3-0 voorspong de klus geklaard tegen het zwakke Eintracht. In het tweede bedrijf volgde alleen Bastian Schweinsteiger het voorbeeld van de doelpuntenmakers Franck Ribéry, Luca Toni en Lúcio. Door de zege blijft Bayern in de race voor de titel met een achterstand van drie punten op Wolfsburg.

Hannover 96-Hertha BSC 2-0 Met de tweede nederlaag op rij heeft Hertha BSC de titelaspiraties moeten bijstellen. Een week na het onverwachte verlies op eigen veld tegen Borussia Dortmund ging de Berlijnse ploeg tegen Hannover 69 opnieuw ten onder. Waar Hertha de kansen onbenut liet, lieten Mike Hanke en Arnold Bruggink zich wel gelden. Met de drie punten krijgt Hannover lucht in de strijd tegen degradatie. Hertha BSC, dat door de nederlaag naar de vierde plaats zakte, verloor ook Andrei Voronin. De aanvaller uit Oekraïne kreeg in de laatste minuut een rode kaart na een charge op Leon Andreasen.

1899 Hoffenheim-VfL Bochum 0-3 Ook titelpretendent 1899 Hoffenheim moest het tweede verlies in successie incasseren. Stanislav Sesták was de beul voor de Bundesliga-revelatie en hielp VfL Bochum met een hattrick uit de degradatieproblemen. En de Slowaak bracht Hoffenheim nog meer schade toe. Voor het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Sesták kreeg keeper Daniel Haas een rode kaart. Een minuut daarvóór was Hoffenheim-speler Carlos Eduardo van het veld gestuurd na een elleboog aan het adres van Phillip Bönig.

Schalke 04-Karlsruher SC 2-0 Schalke 04 boekte de tweede zege na het vertrek van trainer Fred Rutten. Jefferson Farfán zorgde tien minuten voor het einde voor zekerheid nadat Kevin Kuranyi halverwege de eerste helft de score namens de gasten had geopend. Door de verliesbeurt ziet Karlsruher SC de kansen op lijfsbehoud slinken.