Goetzee voelt geen druk, Smulders in beeld bij NAC

Reacties

De komst van Marinus Dijkhuizen als hoofdtrainer van NAC betekende voor algemeen directeur Justin Goetzee al weer de derde oefenmeester die hij aanstelt in het Rat Verlegh Stadion. Eerder haalde hij Eric Hellemons en Robert Maaskant al als hoofdtrainer, terwijl de prioriteit nu ligt bij het binnenhalen van een technisch manager.

Goetzee voelt geen druk, Smulders in beeld bij NAC

Die beslissingen liepen steevast uit op een mislukking (respectievelijk weggepromoveerd en ontslagen). Eerder ontsloeg Goetzee ook al Nebojsa Gudelj, van wie hij kort daarvoor nog het contract verlengde.  Desondanks voelt Goetzee nu geen extra druk op zijn functioneren.

'Ik begrijp dat het voor de buitenwereld raar overkomt dat we in een korte periode verschillende hoofdtrainers hebben versleten, maar in alle gevallen was het helaas onvermijdelijk om voor een andere oplossing te kiezen', aldus Goetzee in gesprek met Voetbal International. 'Ik voel nu dan ook geen extra druk op mijn positie. Ik ga er vanuit dat er met het aantrekken van Marinus en de technisch manager die we nog willen aantrekken, een organisatie staat die toekomstproof is.'

Goetzee: 'Met mijn eigen positie ben ik niet bezig. Dat neemt niet weg dat ik heel zelfkritisch ben. Het verlengen van het contract van Maaskant is achteraf een te snelle beslissing geweest. Daar heb ik van geleerd. En daarom hebben we nu, in de zoektocht naar een opvolger voor Maaskant, onze tijd genomen. Marinus kwam na een zorgvuldige procedure als beste naar voren.'

Smulders
Voor die eerder genoemde vacante positie van technisch manager is Hans Smulders van FC Eindhoven kandidaat. De NAC-leiding sprak al eens eerder oriënterend met de Brabander, die in het Jan Louwers Stadion uitstekend werk levert. De Bredase club kan het salaris van Dijkhuizen en de nieuwe technisch manager financieren uit de lopende begroting. NAC hoeft dus niet bij externe financiers aan te kloppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.