'Goede reactie op verlies tegen City, maar we hadden pech'

Reacties

Ronald Koeman keek ondanks de nederlaag tegen Arsenal gematigd tevreden terug op het spel van Southampton. De Nederlandse manager meende dat zijn ploeg zich heeft hersteld van de 3-0 nederlaag tegen Manchester City van zondag.

'Goede reactie op verlies tegen City, maar we hadden pech'

Lang leek Southampton op weg naar een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Arsenal. Juist toen het noodlot toesloeg, deed Arsenal dat ook. Waar Koeman in de slotfase al drie keer had gewisseld, raakte Toby Alderweireld geblesseerd en moest Southampton met tien man verder. Alexis Sánchez buitte dat voordeel uit en maakte de winnende goal.

'We hebben goed gereageerd op de nederlaag van zondag', meende Koeman direct na afloop. 'Onze eerste helft was prima, we hadden veel balbezit en een goede kans met Pellè. Na een uur ging Arsenal wat meer drukken en kregen wij het zwaarder.'

'Uiteindelijk was het ongelukkig dat we met een man minder kwamen te staan en alsnog verloren', vervolgde Koeman, die zichzelf niets verweet. 'Na het uitvallen van Alderweireld weet je dat Arsenal kansen krijgt en het moeilijk zal worden.'

Toch zag Koeman opnieuw een bewijs van een iets te krappe selectie om mee te blijven strijden met de Engelse topploegen. 'Onze prestatie was beter dan zondag', toen hij nog concludeerde dat Man City simpelweg een stuk verder was dan zijn elftal. 'Maar we hebben simpelweg niet het aantal spelers dat Arsenal of Manchester United heeft', doelde hij op de breedte van zijn selectie en leek Koeman indirect op versterkingen aan te sturen.

Forster
Koeman had tot slot positieve woorden voor zijn doelman Fraser Forster. 'Hij had een uitstekende dag.' De Engelse doelman was lang onpasseerbaar, maar moest in de slotfase alsnog buigen voor Sánchez. 'En dat is heel teleurstellend. We waren negentig minuten gelijk aan Arsenal, maar hebben het punt niet over de streep kunnen trekken. Het is al lastig genoeg met elf tegen elf, laat staan met een man minder. We hadden net dat beetje geluk niet vandaag. Desondanks moeten we nu gewoon doorgaan en doen wat we in de wedstrijden hiervoor ook deden', besloot de doelman van Southampton, dat ondanks de nederlaag nog derde is.

Koeman kan zich overigens alweer opmaken voor de volgende topper. Maandag komt het Manchester United van Louis van Gaal op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.