'Goede gevoel Vitesse weg door oefennederlaag'

Reacties

Vitesse sloot 2014 uitstekend af, maar toch begint trainer Peter Bosz zaterdag met een vervelend gevoel aan het nieuwe jaar. Zijn ploeg krijgt koploper PSV op bezoek, Bosz is er niet gerust op.

'Goede gevoel Vitesse weg door oefennederlaag'

De laatste twee officiële duels voor de winterstop gingen ruim gewonnen voor Arnhemmers. Landskampioen Ajax werd in Amsterdam onder de voet gelopen (0-4, voor de beker), vlak voor Kerstmis moest Heracles Almelo het in Arhnem met 3-0 ontgelden. Desondanks is Peter Bosz niet helemaal tevreden.

'Een goed gevoel hou je altijd over aan de laatst gespeelde wedstrijd', meldt de trainer op de clubwebsite. 'En dat was de nederlaag tegen Anderlecht.' De Belgische topclub was tijdens het trainingskamp in Spanje vorige week met liefst 5-0 te sterk. Van een goed gevoel is dus niet echt sprake. 'Na een goede start was het resultaat teleurstellend. Maar het duel met PSV is volledig anders. Het gaat om de punten en daar kijken we enorm naar uit. We hebben er veel zin in.'

Maar Bosz is ook op zijn hoede voor de koploper van de Eredivisie. 'PSV is enorm gevaarlijk in de omschakeling. Ze plooien als het ware terug en maken gebruik van diverse spelers met snelheid zoals Luciano Narsingh en Memphis Depay. Daarnaast beschikken ze met Luuk de Jong over een sterke spits en creativiteit op het middenveld met Adam Maher. De ploeg staat niet voor niets bovenaan. Een aantrekkelijke krachtmeting.'

Er was de afgelopen week wat lichte onzekerheid over het meespelen van middenvelder Davy Pröpper, die een aantal groepstrainingen liet schieten. 'Davy zou kunnen spelen', heeft Bosz over hem echter goed nieuws. 'In Spanje heeft hij een bovenbeenblessure opgelopen en vanaf dat moment is hij intensief behandeld. Ook deze week nog. Vrijdag stond hij wel op het veld en dat is een goed teken.' Pröpper zit dan ook bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.