Gobbi bezorgt Parma zwaarbevochten punt in Florence

Fiorentina heeft verzuimd drie punten over te houden aan het thuisduel met Parma. Vlak voor tijd moest het de gelijkmaker toestaan in Florence (2-2).

Wálter Gargano zorgde op slag van rust voor 0-1, door via een Fiorentina-verdediger binnen te schieten. Halverwege de eerste helft had de thuisclub al een tegenvaller moeten incasseren, aangezien clubtopscorer Giuseppe Rossi geblesseerd van het veld moest.

Maar de ploeg uit Florence toonde veerkracht, aangezien Gonzalo Rodriguez na ruim een uur uit een hoekschop de gelijkmaker tegen de touwen kopte. In de 78ste minuut schoot invaller Juan Vargas na voorbereidend werk van David Pizzaro de 2-1 binnen.

Dat bleek niet de eindstand in Stadio Artemio Franchi, aangezien tien seconden voor het verstrijken van de extra speeltijd Massimo Gobbi een voorzet van Jonathan Biabiany tot doelpunt promoveerde. Fiorentina blijft daardoor steken op elf punten uit zes duels, waarmee de ploeg van Vincenzo Montella vijfde staat. Parma bezet de veertiende plaats.