Goaltjesdief Calabro al goed voor honderd doelpunten

Sandro Calabro maakte vrijdagavond namens Sparta Rotterdam op bezoek bij Go Ahead Eagles (3-2 nederlaag) zijn honderdste competitietreffer. De Nederlandse aanvaller, met Italiaanse roots, is bezig aan zijn elfde seizoen in het betaald voetbal, waarin hij in totaal 231 competitiewedstrijden speelde.

Goaltjesdief Calabro al goed voor honderd doelpunten

Zijn eerste treffer maakte de Hagenaar in het Zuiderpark op negentienjarige leeftijd in het shirt van ADO Den Haag, dat destijds uitkwam in de Eerste Divisie. Als invaller tekende Calabro, tien minuten nadat hij het veld had betreden, de enige en beslissende treffer aan tegen FC Eindhoven.

Calabro begon zijn loopbaan in de Hofstad en speelde later voor FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport, VVV-Venlo, Sankt Gallen (Zwi) en Sparta Rotterdam, waar hij inmiddels bezig is aan zijn tweede seizoen. De bijna dertiger scoorde negentien keer op het hoogste niveau, maar maakte vooral furore in de Jupiler League.

In de tweede afdeling van het profvoetbal maakte Calabro 81 doelpunten. Waaronder acht keer namens ADO, achttien keer namens Sparta Rotterdam, 24 keer namens Helmond Sport, zes namens Volendam en liefst 25 keer wist de lepe spits het net te vinden in het kampioensjaar van VVV-Venlo. In dat seizoen kroonde Calabro zich tevens tot topscorer van de Jupiler League. <i> Sa<b></b>ndro Ca<b></b>labro viert de titel met rechts aanvoerder Keisuke Honda</i> Dat was overigens ook de enige keer dat de Calabro topscorer werd. Dit seizoen is de aanvalsleider van Sparta met liefst achttien treffers ook bezig aan een productief seizoen. Helaas voor de Hagenaar tekende Jack Tuyp vrijdag zijn 24ste treffer aan namens FC Volendam, de directe achtervolger van koploper Sparta.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen