Goals Nkufo blijken goud waard voor FC Twente

Blaise Nkufo mag zich na de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van afgelopen zaterdag (1-0 zege) alleen topscorer aller tijden van FC Twente in competitieverband noemen. Met zijn 104de Eredivisiedoelpunt voor de Tukkers brak de 34-jarige aanvaller het record van Jan Jeuring, die tussen 1967 en 1977 tot 103 goals kwam.

Goals Nkufo blijken goud waard voor FC Twente

De goals van Nkufo zijn vaak belangrijk voor FC Twente, zo blijkt uit een nadere blik op de 104 doelpunten. Met 43 van zijn 104 treffers zette hij zijn ploeg op voorsprong en 29 keer vergrootte hij de marge naar twee goals. Slechts vijftien doelpunten hadden louter statistische waarde (zie bijgaande graphic).

Ook opvallend: van de 85 wedstrijden waarin Nkufo zijn 104 doelpunten maakte, won Twente er 63 en speelde veertien keer gelijk. Slechts acht keer leverde een treffer van de ervaren Zwitserse international FC Twente geen enkel punt op.

Van alle Eredivisieploegen waartegen Nkufo in het strijdperk trad, blijkt Willem II het gewilligste slachtoffer te zijn. De spits maakte in twaalf duels met de Tilburgers liefst dertien doelpunten. Ook voor de defensies van SC Heerenveen (negen goals) en Ajax (acht) is Nkufo al zes seizoenen een ware plaaggeest. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen