Goalmachine Zlatan in spoor Van Nistelrooy en Van Persie

Reacties

Zlatan Ibrahimovic, de op Lionel Messi na meest productieve speler van 2016, heeft voetbalstatistici op de tweede dag van 2017 meteen aan het werk gezet.

Goalmachine Zlatan in spoor Van Nistelrooy en Van Persie

De 35-jarige Zweed zorgde voor de tweede treffer van Manchester United tijdens de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen West Ham United en evenaarde een clubrecord van Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie. Net als beide Nederlanders heeft Ibrahimovic nu in vijf achtereenvolgende uitduels in de Premier League gescoord voor The Red Devils.

Met dertien doelpunten bezet Ibrahimovic de tweede plaats op de topscorerlijst van dit seizoen. Alleen Chelsea-spits Diego Costa was met veertien goals nog vaker trefzeker. Veelzeggend voor de waarde van Ibrahimovic is ook dat hij nu al twee Premier League-goals meer heeft gemaakt dan het totaal waarmee Anthony Martial zich afgelopen seizoen kroonde tot clubtopscorer van Manchester United.

Alle competities meegerekend is Ibrahimovic ook al productiever dan Martial vorig seizoen: achttien om zeventien doelpunten. Zaterdag neemt de Zweed het met The Red Devils op tegen het Reading van manager Jaap Stam in de derde ronde van de strijd om de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.