Go Ahead nadert Achilles '29, Sparta haalt uit

Achilles '29 verloor zondag zijn ongeslagen status bij Go Ahead Eagles, dat de nieuwe nummer drie in de Jupiler League is. Ook Sparta Rotterdam maakte een sprong op de ranglijst.

Go Ahead Eagles – Achilles '29 3-2
Na een indrukwekkende minuut applaus ter nagedachtenis aan de deze week overleden Cees van Kooten deed Go Ahead Eagles ook op het veld van zich spreken. De Deventer formatie zette in de eigen Adelaarshorst het nog ongeslagen Achilles '29 opzij. Leon de Kogel was met twee doelpunten de grote man bij Go Ahead.

De spits nam de openingstreffer voor zijn rekening en besliste na de 2-0 van Xandro Schenk de wedstrijd in de vijftigste minuut uit een strafschop. De twee Groesbeekse treffers van Hielke Penterman waren vervolgens onvoldoende voor de gasten, die in de slotfase Mehmet Dingil met twee gele kaarten de kleedkamer zagen opzoeken.

Door de zege kwam Go Ahead Eagles op een punt van nummer twee Achilles '29, dat op zijn beurt drie punten achterstaat op koploper FC Volendam.

Sparta Rotterdam – FC Den Bosch 5-2
Sparta Rotterdam heeft een sprong gemaakt op de ranglijst. De ploeg van trainer Alex Pastoor klom naar de vijfde plaats dankzij de 5-2 overwinning op FC Den Bosch. De Bossche doelpunten van Jordy Thomassen en Furghill Zeldenrust wogen allerminst op tegen de vijf Rotterdamse treffers van Pieter Langedijk, Thomas Verhaar (2), Finn Stockers en Loris Brogno.