Go Ahead lijdt puntenverlies, concurrentie loopt in

Go Ahead Eagles zag zijn voorsprong op SC Cambuur teruglopen naar één punt na een gelijkspel bij FC Den Bosch. De concurrentie maakte geen fout en nadert de ploeg uit Deventer.

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 1-1Koen van der Biezen zette Go Ahead Eagles in de 21ste minuut op een 1-0 voorsprong op bezoek bij FC Den Bosch, maar zeven minuten later trok Fabio Caracciolo de stand weer gelijk. Het lukte neide ploegen het resterende uur niet meer het net te vinden, waardoor zowel FC Den Bosch als Go Ahead Eagles de tweede periode begonnen met een puntendeling.

SC Cambuur-FC Eindhoven 3-1Rémy Amieux zorgde in de 25ste minuut verrassend voor de gelijkmaker, nadat Nassir Maachi de thuisclub na een klein kwartier spelen op voorsprong had gezet. Cambuur schrok echter niet van de 1-1 en twee minuten na de treffer van Amieux maakte Ruud ter Heide de tweede Cambuur-treffer. In de slotfase gaf Sandor van der Heide de zege meer glas door de 3-1.

De Graafschap-FC Dordrecht 2-0Binnen twee minuten besliste De Graafschap het thuisduel met FC Dordrecht. Berry Powel opende in de veertiende minuut de score en twee minuten later was het Yuri Rose die de 2-0 aantekende. De bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en ondanks een licht veldoverwicht na de 2-0 lukte het FC Dordrecht niet de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Helmond Sport-FC Omniworld 2-1Helmond Sport legde de basis voor zijn zesde overwinning van het seizoen tussen de zeventigste en 75ste minuut. Eerst kopte Johan Voskamp de 1-0 in de verre hoek, waarna Guus Joppen de voorsprong vier minuten later verdubbelde. De centrale verdediger reageerde attent op een van de lat terugspringende bal en haalde hard en doeltreffend uit. Serdar Öztürk redde in de slotminuten de eer namens de bezoekers.

FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 3-1Emmen kwam thuis tegen AGOVV al snel op achterstand door een afstandschot van Olaf Lindenbergh, maar bij rust was de stand weer gelijk. Hans Denissen schoot van ruim twintig meter een vrije trap binnen. In de tweede helft bezorgde Milos Malenovic zijn nieuwe club de eerste overwinning van het seizoen. De spits scoorde twee keer bij zijn debuut.

FC Oss-BV Veendam 0-3Veendam boekte in Oss zijn vijfde overwinning van het seizoen. Al bij rust leidden de bezoekers met 2-0 door twee doelpunten van Michiel Hemmen en speelde FC Oss een verloren wedstrijd. Na rust maakte Martijn van der Laan er nog 0-3 van en de thuisclub raakte in blessuretijd Roel van de Sande nog kwijt dankzij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Excelsior-RBC Roosendaal 2-1Het verschil tussen Excelsior en RBC Roosendaal was voorafgaand aan deze wedstrijd slechts één punt, maar Excelsior was in eigen huis de beste club. Door doelpunten van Ryan Koolwijk (Excelsior) en Melvin de Leeuw (RBC) stond het lang 1-1, maar kort voor tijd benutte Adnan Alisic een strafschop en zorgde zo voor de 2-1 overwinning voor Excelsior.

FC Zwolle-MVV 2-1Twee doelpunten van Ruud Kras bezorgden de thuisclub een overwinning op MVV, beide kopte de Zwolle-verdediger binnen uit een hoekschop. Tussen deze twee treffers door bracht Philipp Haastrup de spanning nog even terug door eveneens uit een corner te scoren, even daarvoor had de verdediger een strafschop gemist namens MVV.

Fortuna Sittard-FC Volendam 3-2Dominique van Dijk luisterde zijn rentree bij Volendam op met de openingstreffer tijdens het uitduel met Fortuna Sittard, maar veel waarde had deze niet. De club uit Limburg won zijn tweede wedstrijd van het seizoen door doelpunten van Pieter Nijs, Anthony Di Lallo en Demba Traoré. Ook miste Ramon Voorn nog een strafschop aan de kant van de thuisclub.

Go Ahead Eagles blijft ook na tien wedstrijden koploper in de Jupiler League. De voorsprong op Cambuur is geslonken naar één punt, terwijl De Graafschap en Helmond Sport twee punten minder hebben dan de club uit Deventer. Onderin boekte FC Emmen een belangrijke overwinning, maar de ploeg van trainer Harry Sinkgraven blijft hekkensluiter.