Go Ahead huurt Falkenburg van AZ na lang onderhandelen

Go Ahead Eagles heeft woensdagavond laat een akkoord bereikt met AZ over de komst van Erik Falkenburg. De 25-jarige middenvelder speelt de rest van het seizoen op huurbasis in Deventer, waarna hij over een jaar transfervrij is.

Go Ahead huurt Falkenburg van AZ na lang onderhandelen

Falkenburg schermde ook met interesse van ADO Den Haag en NAC Breda, dat evenwel nooit echt concreet werd, maar had bij Go Ahead het beste gevoel. De bevlogen speelstijl van de Eagles en de hernieuwde samenwerking met Foeke Booy, met wie hij eerder samenwerkte bij Sparta Rotterdam, gaven in dat besluit de doorslag.

Toch duurde het nog ruim twee weken voordat de deal rond was. Go Ahead kon aanvankelijk niet voldoen aan de financiële voorwaarden van de overeenkomst. Na lang touwtrekken kwam er toch witte rook, omdat Falkenburg bereid was in te leveren op zijn salaris bij AZ.

Bij de club uit Alkmaar had de Leidenaar geen uitzicht meer op een basisplaats. Tijdens het afgelopen half jaar was hij daarom al verhuurd aan NEC. Dat Falkenburg zijn eind dit seizoen aflopende contract bij AZ nog zal verlengen is daarom uitgesloten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen