Go Ahead gedoemd tot play-offs na verlies tegen FC Utrecht

Reacties

Het moet wel heel gek lopen wil Go Ahead Eagles nog ontsnappen aan de play-offs tegen degradatie. De nummer zeventien van de Eredivisie verloor zaterdag dankzij twee treffers van Sébastien Haller met 0-2 van FC Utrecht. Door de zevende nederlaag in acht duels is het gat met Excelsior bijna niet meer te overbruggen.

Go Ahead gedoemd tot play-offs na verlies tegen FC Utrecht

Go Ahead boekte vorige week nog de eerste zege uit de clubhistorie in De Kuip (0-1), maar winnen in De Adelaarshorst is de ploeg van interim-trainer Dennis Demmers al tijden niet gegeven. De laatste vijf thuisduels gingen allemaal verloren. En dus kon het gebeuren dat het op vreemde bodem dit jaar dramatisch presterende Utrecht de eerste uitoverwinning van 2015 boekte.

De Domstedelingen, na de 1-0 zege van vorige week op FC Twente al zeker van lijfsbehoud, waren vooral vóór rust heer en meester in Deventer. Het mondde al na negentien minuten uit in een 0-1 voorsprong. Haller schatte een piekfijne steekpass van Yassin Ayoub op waarde en schoot de bal onder Go Ahead-doelman Mickey van der Hart door.

Beul
Haller was met vier treffers eerder dit jaar ook al de beul van het gedegradeerde FC Dordrecht (6-1). Zaterdagavond stuurde hij de Eagles naar de play-offs tegen degradatie. Een kwartier na rust kwam ook de 0-2 immers van de voet van de Franse spits. Ditmaal zette de vorige week in de basis gedebuteerde Bart Ramselaar (18, foto) hem met een prachtige pass vrij voor het doel.

Haller heeft sinds zijn komst naar Utrecht alweer tien keer gescoord. En juist aan zo'n spits ontbreekt het bij Go Ahead. Tot aan het uitduel met FC Twente van twee weken terug had de nummer zeventien van de Eredivisie al vier duels op rij niet gescoord. Ook vanavond lukte dat niet. Vooral Glynor Plet, afgelopen winter gehaald om zijn scorend vermogen, miste enkele goede kansen.

Het is een belangrijk aandachtspunt nu de play-offs dichter- en dichterbij komen. Met nog twee duels te gaan kan Go Ahead die bijna niet meer ontlopen. De achterstand op het op de veilige vijftiende plaats geposteerde Excelsior, dat zaterdagavond met 2-3 verloor van PSV, bedraagt vijf punten. Heracles Almelo is door een overwinning bij NAC Breda (1-3) al buiten bereik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.