Go Ahead Eagles zwalkt doorgaans op zaterdag

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Vitesse probeert zaterdagavond ten koste van Go Ahead Eagles de sprong naar de subtop te maken.

Go Ahead Eagles zwalkt doorgaans op zaterdag
Speelronde: 6
Aftrap: zaterdag 17 september, 19.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Vitesse noteerde tot nu toe twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen, een totaal evenwicht dus. Go Ahead boekte zondag ten koste van Roda JC Kerkrade (2-0) de eerste zege en bracht daarmee het totaal op vier punten.

Tien keer eerder stonden Vitesse en Go Ahead Eagles in Arnhem tegenover elkaar in de Eredivisie. Beide clubs boekten drie overwinningen, vier keer werd het gelijk.

• In het 'Gelredome-tijdperk' is Go Ahead Eagles nog ongeslagen. De twee ontmoetingen die de Deventer formatie afwerkte in dit stadion eindigden in een 2-2 gelijkspel.

• Vitesse won liefst vijftien van de laatste zeventien thuiswedstrijden tegen promovendi. In de laatste vijf thuisduels met nieuwkomers incasseerden de Arnhemmers zelfs geen enkel doelpunt.

Go Ahead Eagles verloor nog nooit in De Gelredome.
Go Ahead Eagles verloor nog nooit in De Gelredome.

• Vitesse heeft het thuisduel omgedoopt tot de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Ieder seizoen herdenken Vitesse en zijn supporters de Slag om Arnhem. Vitesse bleef ongeslagen in de laatste acht Airborne-wedstrijden.

• Gedurende deze verse jaargang is Vitesse er nog altijd niet in geslaagd te scoren in de tweede helft. Na vijf speelrondes gold dit verder alleen voor PEC Zwolle.

• Go Ahead Eagles heeft dit seizoen nog niet gescoord op vreemde bodem. In de laatste twaalf uitwedstrijden op het hoogste niveau trof de formatie uit Overijssel slechts drie keer doel.

• De combinatie van Go Ahead Eagles en zaterdag is een ongelukkige. De Deventer equipe verloor de laatste tien Eredivisie-duels die werden gespeeld op deze dag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.