Go Ahead Eagles ontslaat De Koning

Reacties

Go Ahead Eagles heeft Hans de Koning op non-actief gesteld. De hekkensluiter van de Eredivisie en de trainer gaan in goed overleg uit elkaar, zo luidt het statement op de clubwebsite.

Go Ahead Eagles ontslaat De Koning

Go Ahead pakte de laatste vijf competitieduels slechts één punt en verloor zondag in eigen huis de IJsselderby van PEC Zwolle (1-3). De club die afgelopen seizoen via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie staat na 27 speelronden daardoor onderaan met twee punten minder dan nummer zeventien ADO Den Haag en drie punten minder dan Roda JC Kerkrade (zestiende).

'De resultaten van de afgelopen maanden gaven geen reden aan te nemen dat de neerwaartse spiraal omgebogen zou worden', zegt technisch manager Dennis Bekking op de clubwebsite. 'Als club zijn we dan ook van mening dat dit besluit, hoe moeilijk ook, de kansen op directe of indirecte handhaving vergroot. Dit neemt niet weg dat we Hans de Koning dankbaar zijn voor wat hij voor de club heeft betekend.'

De Koning was sinds februari 2016 trainer van Go Ahead, dat hij in de eerste maanden van zijn dienstverband meteen terug naar de Eredivisie leidde door in de play-offs van VVV-Venlo en De Graafschap te winnen. De 56-jarige oud-doelman, die voor zijn komst naar Deventer drie seizoenen werkte bij FC Volendam, is na Zeljko Petrovic (ADO Den Haag) de tweede Eredivisie-coach die dit seizoen moet vertrekken.

Go Ahead sloot de eerste seizoenshelft na een veelbelovende start af als hekkensluiter, waarna De Koning aandrong op versterkingen. Die kwamen er met onder anderen Elvis Manu, Pedro Chirivella en Dan Crowley. Mede dankzij het trio stond Kowet twee speelronden geleden nog boven de streep, maar nu moet De Koning toch weg. De assistenten Harry Decheiver en Michel Boerebach nemen de honneurs voorlopig waar.

Stand onderin de Eredivisie
15. Excelsior 27-24 (32-50)
16. Roda JC 27-23 (18-40)
17. ADO Den Haag 27-22 (21-48)
18. Go Ahead Eagles 27-20 (26-48)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.