PEC vergroot ellende Go Ahead in vurige IJsselderby

Reacties

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de altijd beladen IJsselderby in een zege omgezet: 1-3. Na een uitermate levendige openingsfase leken de ploegen af te stevenen op een gelijkspel, maar sloeg PEC in de slotfase alsnog toe. Door goals van Django Warmerdam en Zwolle-boegbeeld Bram van Polen won PEC voor het eerst twee keer in één seizoen van de rivaal en kon ook trainer Ron Jans glimlachen.

PEC vergroot ellende Go Ahead in vurige IJsselderby

De altijd veelbesproken IJsselderby wierp afgelopen week al zijn schaduw vooruit (zie filmpje onderaan). De bezoekers, die in eigen huis de Deventenaren al met 3-1 geklopt hadden, lieten weten voor de unieke dubbelklapper te gaan en zo en passant ook de ellende bij de hekkensluiter te vergoten. Bij Go Ahead kwam daardoor voldoende strijdlust los om juist tegen de rivaal een stap richting handhaving te zetten.

Vuurwerk
Nadat het duel een paar minuten later begon door vuurwerk, was er vervolgens ook in figuurlijke zin sprake van vuurwerk. Want in de levendige openingsfase opende Pedro Chirivella al na drie minuten de score. Na een soepel balletje van Elvis Manu met buitenkant rechts, rondde de Liverpool-huurling af. Daarmee zette hij De Adelaarshorst in vuur en vlam.

De IJsselderby begon iets later door het nodige vuurwerk.
De IJsselderby begon iets later door het nodige vuurwerk.

Maar lang konden de uitzinnige thuisfans niet genieten van die weelde. Want twee minuten later tekende de bedrijvige Queensy Menig voor de gelijkmaker. Hij omspeelde doelman Theo Zwarthoed en zorgde zo voor de 1-1.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde, nam de dreiging van beide ploegen wat af waardoor de teams met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten. Na die pauze was het PEC dat het meeste aanspraak maakte op een voorsprong, maar kansen waren aanvankelijk niet besteed aan Youness Mokhtar, Ryan Thomas, Menig en Mustafa Saymak. Bij de tegenstoten van Go Ahead bleef succes ook uit, waardoor er geen derde goal meer leek te komen.

Uiteindelijk viel die treffer alsnog. Warmerdam mocht alleen op Zwarthoed af en schoot de bal beheerst in de lange hoek. In de ultieme slotfase strooide Van Polen met een rake penalty nog wat extra zout in de Deventer wond: 1-3.

Jans
Op de valreep slaagde de na dit seizoen vertrekkende Jans er dus ook nog in een keer in Deventer te winnen, iets wat hem tot vandaag in zijn Zwolse tijdperk nog niet gelukt was. Door de zege stijgt zijn formatie bovendien in één keer naar de elfde plek en lijkt PEC zich aan de onderste regionen ontworsteld te hebben.

Dat is voor Go Ahead zeker niet het geval. Met twintig punten is de ploeg van coach Hans de Koning nog altijd laatste. Het verschil met ADO, dat nog een duel tegoed heeft, is twee punten. Roda heeft drie punten meer.

Pedro Chirivella zorgde voor een explosie van vreugde in Deventer, vreugde die uiteindelijk plaats zou maken voor teleurstelling.
Pedro Chirivella zorgde voor een explosie van vreugde in Deventer, vreugde die uiteindelijk plaats zou maken voor teleurstelling.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.