Go Ahead Eagles neemt afstand van achtervolgers

Helmond Sport, FC Dordrecht en AGOVV Apeldoorn namen de rollen over van BV Veendam en Excelsior als belangrijkste achtervolgers van Go Ahead Eagles.

FC Emmen-Go Ahead Eagles 0-1 De vierde speelronde was voor FC Emmen en Go Ahead Eagles een herhaling van de drie voorgaande. De Drentse formatie slaagde er opnieuw niet in om te scoren, terwijl de Deventer ploeg voor de vierde keer op rij de winst pakte. Halil Colak was met zijn treffer kort na rust de matchwinner voor de koploper in de Jupiler League.

Helmond Sport-Excelsior 3-1Excelsior moest terrein prijsgeven op Go Ahead Eagles. De tweede gele kaart voor Sigourney Bandjar bleek de nederlaag voor de Rotterdammers in te leiden. Michal Janota poetste nog wel de Helmondse openingstreffer van Johan Voskamp weg. Maar met tien man bleef Excelsior een antwoord schuldig op de goals van Jeroen Veldmate en Voskamp, waardoor Helmond Sport de tweede plaats overnam van Excelsior.

MVV-BV Veendam 3-1Ook BV Veendam kon niet in het spoor blijven van Go Ahead Eagles. Na de nederlaag bij Excelsior volgde een verliesbeurt in Maastricht, waar MVV met 3-1 te sterk was voor de Groningers. De 2-0 voorsprong uit de eerste helft bleek een solide basis voor de overwinning voor de Limburgers.

De Graafschap-FC Oss 4-0Drie dagen na de nederlaag in Deventer kwam De Graafschap tegen FC Oss beter uit de verf. De Doetinchemse formatie had geen kind aan de Brabantse gasten, die in de tweede helft naar een forse nederlaag werden gespeeld. Voor De Graafschap voerden Oussama Assaidi en Hugo Bargas met ieder twee goals de boventoon.

Haarlem-AGOVV Apeldoorn 1-2Haarlem en AGOVV Apeldoorn hadden beide wat goed te maken. Haarlem was na twee minuten de eerste die het eerherstel tot uitdrukking bracht in de score. Maar de openingstreffer van Calvin MacIntosh was onvoldoende. AGOVV Apeldoorn stelde in de tweede helft orde op zaken. Hesdey Suart en Hans van de Haar waren trefzeker voor de ploeg van trainer John van den Brom, dat door de zege klom naar de gedeelde tweede plaats.

FC Zwolle-FC Dordrecht 3-5FC Dordrecht boekte een even onverwachte als fraaie zege op FC Zwolle. Ondanks een rode kaart voor keeper Nick van der Ploeg in de veertigste minuut en een 3-1 achterstand keerde ploeg van trainer Gert Kruys terug met de drie punten. Género Zeefuik en Johan Versluis brachten de score in evenwicht, waarna Guy Ramos en Juanito Sequeira het Dordtse feest compleet maakten. FC Dordrecht staat tweede. FC Volendam-SC Cambuur 2-2De terugkeer van SC Cambuur-trainer Stanley Menzo in Volendam dreigde uit te lopen op een teleurstelling. De overtreding van Léon Hese op de doorgebroken Bernard Hofstede na ruim twintig minuten leek het begin van het einde. De Cambuur-verdediger kreeg een rode kaart en Paul de Lange benutte de toegekende strafschop. Ook na een uur was de Volendam-aanvoerder trefzeker van elf meter, nadat vasthouden van Danny Guijt was bestraft. Maar SC Cambuur toonde veerkracht. Na de snelle aansluitingstreffer van Nassir Maachi bracht een fraai afstandschot van invaller Oguzhan Türk de Friezen een punt.

FC Den Bosch-FC Eindhoven 1-1Trainer Marc Brys trad met FC Den Bosch aan tegen de club, waar hij afgelopen seizoen werkzaam was. De kennis van zijn oude ploeg bracht geen winst. Ondanks de voorsprong via Diangi Matusiwa moest FC Den Bosch genoegen nemen met een punt. Leon Kantelberg bepaalde tien minuten na rust de eindstand op 1-1.

RBC Roosendaal-Telstar 0-3Glynor Plet leverde een aanzienlijke bijdrage aan de eerste overwinning van Telstar dit seizoen. De aanvaller nam in Roosendaal de eerste twee treffers voor zijn rekening. Benito Olenski gaf in de slotfase extra cachet voor de Noord-Hollanders.

FC Omniworld-Fortuna Sittard 0-0Fortuna Sittard en FC Omniworld konden niet tot scoren komen en hielden dan ook een punt over aan hun ontmoeting in Almere.