Go Ahead Eagles komt met de schrik vrij bij VVV-Venlo

Reacties

VVV-Venlo maakt geen kans meer op promotie na een nederlaag over twee wedstrijden tegen Go Ahead Eagles. De Limburgers kwamen in eigen huis niet verder dan 2-2, waardoor de nacompetitie ten einde is voor VVV.

Go Ahead Eagles komt met de schrik vrij bij VVV-Venlo

Veertien keer scoorde Leon de Kogel in het seizoen 2013/14 op huurbasis voor VVV-Venlo. Vrijdag deed de spits zijn voormalige club al pijn door de heenwedstrijd in het voordeel van Go Ahead te beslissen (1-0). Ook maandagmiddag was het raak voor de goalgetter, die op de juiste plek stond toen VVV-Venlo de bal niet weg kreeg. De Kogel nam de bal ineens op zijn slof en knalde zo de 0-1 binnen.

VVV heeft met Ralf Seuntjens een eigen goalgetter. De spits scoorde in de reguliere competitie liefst 28 keer en liet zich tegen Go Ahead ook gelden. Een voorzet van Vito van Crooij belandde tegen de arm van Go Ahead-verdediger Xandro Schenk, waarna Seuntjes vanaf elf meter mocht aanleggen. De koele afmaker faalde niet: 1-1.

De Limburgers hadden bij die stand nog twee goals nodig en kwamen via Gianluca Nijholt, die met zijn hoofd van dichtbij scoorde, kort na de gelijkmaker op voorsprong. Na rust zorgde VVV voor het meeste gevaar, maar een derde treffer van de thuisploeg liet lang op zich wachten. Sterker nog, het broodnodige doelpunt kwam er niet. Mede doordat Jonathan Opoku zijn omhaal over het Go Ahead-doel zag vliegen.

De verwijtende blikken van de Venlose aanhang waren ook gericht op scheidsrechter Pieter Vink, die vlak voor tijd geen strafschop wilde geven toen Danny Post werd neergehaald. Al had strafschopnemer Seuntjens het tweeluik ook zonder de hulp van de arbiter kunnen beslissen. De spits creëerde een kans voor zichzelf door knap open te draaien, maar schoot vervolgens vanaf enkele meters naast.

Go Ahead stond met de rug tegen de muur, maar hield stand en scoorde in de absolute slotfase zelf nog. Randy Wolters ontsnapte aan de VVV-defensie en schoot oog in oog met doelman Jordy Deckers raak. Alleen De Graafschap kan de club uit Deventer nog van een terugkeer in de Eredivisie houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.