Go Ahead Eagles informeert in De Kuip naar Fernandez

Go Ahead Eagles heeft bij Feyenoord geïnformeerd naar een eventuele overname van Guyon Fernandez. De 27-jarige aanvaller moet vertrekken uit De Kuip, maar sloeg al verschillende aanbiedingen af.

Go Ahead Eagles informeert in De Kuip naar Fernandez

In Deventer zou Fernandez een welkome versterking zijn voor de promovendus. Trainer Foeke Booy heeft met Jarchinio Antonia, Xander Houtkoop en Marnix Kolder slechts drie volwaardige aanvallers in de selectie.

Met de in Rotterdam uit de gratie geraakte Fernandez zou Booy er een multifunctionele aanvalskracht bij krijgen. De Hagenaar kan zowel in het centrum als vanaf de flanken uit de voeten en heeft al bewezen doelpunten te kunnen maken.

In het seizoen 2010/11 scoorde Fernandez namens Excelsior tien keer in de Eredivisie en bij Feyenoord gaf hij die prestatie met zeven competitiegoals een passend vervolg. Toch viel Fernandez vooral op door twee keer langdurig te worden geschorst op basis van televisiebeelden.

MarginaalTijdens de afgelopen jaargang speelde Fernandez nog slechts een marginale rol. Hij kreeg daarom te horen dat hij naar een andere club kon uitzien, maar tot ergernis van de Rotterdamse clubleiding sloeg hij meerdere aanbiedingen af. Daarop kreeg hij te horen dat hij niet meer welkom was.

Inmiddels traint Fernandez alweer mee met de selectie van trainer Ronald Koeman, al doet de club er alles aan hem snel te verkopen of te verhuren. Mocht dat op korte termijn niet lukken dan overweegt Feyenoord het nog een jaar doorlopende contract van de spits af te kopen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen