Go Ahead Eagles dicht bij huren Arsenal-talent

Reacties

De kans is groot dat Daniel Crowley aan de selectie van Go Ahead Eagles wordt toegevoegd. De negentienjarige jeugdinternational van Engeland kan worden gehuurd van Arsenal.

Go Ahead Eagles dicht bij huren Arsenal-talent

Door het wegvallen van Sinan Bytyqi – bij de huurling van Manchester City is een hartprobleem geconstateerd – en de hernieuwde kruisbandblessure van Chris David, zoekt technisch manager Dennis Bekking naar versterkingen voor het middenveld.

'Crowley heeft behoorlijk indruk gemaakt', zegt Bekking tegen Voetbal International. 'Hij behoort qua technische vaardigheden tot de betere talenten van Arsenal, maar in Engeland worden ook andere dingen gevraagd. Hij is sterk aan de bal en kan goed tussen de linies spelen. We zien in hem een nummer 10, maar Crowley kan ook hangend op links uit de voeten.'

Crowley speelt momenteel in de League One (derde niveau) op huurbasis voor Oxford United, waar hij dit seizoen twee keer scoorde in zes competitiewedstrijden. Vorig seizoen stalde Arsenal hem drie maanden bij Barnsley, waarvoor hij tot elf duels kwam in de League One. In 2013 plukten The Gunners hem weg uit de jeugdopleiding van Aston Villa. In het seizoen 2014/15 scoorde Crowley vijf keer voor Arsenal in de UEFA Youth League.

Overtoom
Eerder deze week verwelkomde Go Ahead Willie Overtoom op het trainingsveld. De oud-speler van AZ hoopt een contract te verdienen. De mogelijke komst van Overtoom bevestigt het beeld dat trainer Hans de Koning, ondanks de achttiende plaats, op steun kan rekenen van de clubleiding. De Koning, die vorig seizoen voor de verrassende promotie zorgde, krijgt de tijd om na de winterstop met de nodige versterkingen uit de degradatiezone weg te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.