Go Ahead biedt Overtoom kans op Eredivisie-rentree

Reacties

Willie Overtoom sluit dinsdagochtend als proefspeler aan bij de eerste selectie van Go Ahead Eagles. De dertigjarige middenvelder zat sinds zijn vertrek bij Al-Shamal afgelopen zomer zonder club.

Go Ahead biedt Overtoom kans op Eredivisie-rentree

'Op dit moment zou de Eredivisie mooi zijn, ook omdat ik met mijn gezin in Alkmaar woon. Ik wil in principe op het hoogste niveau spelen, maar je weet het nooit', zei Overtoom in september tegen Voetbal International. Die wens van de Kameroens international kan nu mogelijk uitkomen bij Go Ahead Eagles. Overtoom traint deze week mee met de selectie van de hekkensluiter, zo meldt de club op de officiële site.

Overtoom doorliep de jeugdopleiding van AZ en kwam via Telstar een HVV Hollandia in 2008 bij Heracles Almelo terecht. In totaal speelde hij 161 duels voor de Almeloërs, waarna hij in 2013 terugkeerde naar AZ. Zijn rentree in Alkmaar (foto) werd geen succes en ook een vertrek naar het Belgische Zulte Waregem bood geen soelaas.

Dit kalenderjaar speelde hij van januari tot juni voor het Qatarese Al-Shamal, maar Overtoom gaf toe spijt te hebben van die keuze. 'Ik voelde daar dat ik nog niet toe ben aan zo'n stap. Ik wil nog op een hoger niveau spelen, het liefst in Europa. Al-Shamal wilde met me door, maar dat heb ik afgehouden.'

Bytyqi
Go Ahead Eagles kreeg onlangs slecht nieuws over Manchester City-huurling Sinan Bytyqi, die een hartkwaal bleek te hebben. Over de toekomst van de middenvelder is nog weinig duidelijkheid, maar de kans lijkt niet groot dat Bytyqi nog veel gaat spelen in Deventer. Met het op proef nemen van Overtoom lijkt Go Ahead zich alvast in te dekken voor het mogelijke wegvallen van de offensieve middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.