Go Ahead Eagles al sinds 1978 zonder zege op Ajax

● Go Ahead won al 27 uit-en thuisduels niet van Ajax. Tegen geen enkele Eredivisieclub kwamen de Eagles zolang niet tot winst.

● Go Ahead won thuis voor het laatst in 1978 van Ajax met 1-0, de enige goal was van Jo Körver.

● Ajax is de enige ploeg in de Eredivisie met zeven winstpartijen op rij. De Amsterdammers incasseerden in deze reeks slechts twee treffers.

● Go Ahead krijgt de meeste treffers tegen in de tweede helft van de wedstrijd  van alle ploegen in de Eredivisie (28).

● Ajax incasseert de minste treffers van de Eredivisie na speelronde negentien (zeventien).

● De Amsterdammers noteerden reeds negen clean sheets (het meest in de Eredivisie), Go Ahead hield dit seizoen slechts één keer de nul.

● Go Ahead-clubtopscorer Erik Falkenburg (zeven goals) ontving in de vorige speelronde zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen Ajax.

● Ajax laat al tien Eredivisieduels op rij  tegen promovendi  geen punten liggen in de Eredivisie (laatste keer puntenverlies was bij Excelsior (2-2) in oktober 2010).

● Go Ahead-coach Foeke Booy heeft geen gouden hand met wisselen. Geen enkele invaller scoorde dit seizoen voor de Deventernaren.  Bij Ajax scoorden de wisselspelers tot nu toe acht keer.

● Ajax kent twee clubtopscorers: Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen troffen beiden zeven keer doel.  Opvallend Sigthórsson maakte nooit meer dan zeven Eredivisietreffers in één seizoen. In 2012 en 2013 eindigde de IJslander op zeven competitiedoelpunten.

● Go Ahead scoorde in zeven van de gespeelde negentien duels niet (36,8 procent van de wedstrijden geen goal). Alleen SC Cambuur deed dat nog minder met tien duels zonder doelpunt.

● Ajax boekte eerder dit jaar tegen Go Ahead  de grootste overwinning van het seizoen. In de Arena werd het 6-0 en alle goals vielen toen in de tweede helft van het duel.

Samenstelling: Willem van Beeren