Go Ahead doet zichzelf tegen Dordrecht tekort

Na twee nederlagen heeft Go Ahead Eagles het eerste punt bemachtigd. Maar het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Dordrecht voelde als een gemiste kans.

Na een levendige eerste helft met kansen voor beide ploegen nam Go Ahead Eagles na rust het heft in handen. De ploeg van trainer Foeke Booy, begonnen met twee nederlagen, gooide de schroom meer van zich af. De beloning voor het enthousiaste aanvalsspel bleef achterwege.

Kansen op een treffer had de thuisclub zeker wel. Maar onder anderen Alex Schalk en Marnix Kolder gaven niet thuis, zodat genoegen moest worden genomen met een gelijkspel. Dat Go Ahead Eagles achterin de nul hield was wel positief, zeker aangezien de Deventer formatie daarin in de laatste 29 Eredivisie-duels slechts één keer was geslaagd.

Voor FC Dordrecht, dat voor rust gevaarlijk was via onder anderen Mart Lieder, kwam met de 0-0 een einde aan een bijzondere reeks. In de laatste twaalf duels in de Eredivisie hadden De Schapenkoppen minimaal één keer gescoord. Met de improductieve avond in De Adelaarshorst is het gebleven bij een evenaring van het clubrecord uit 1987.

Go Ahead Eagles is door het resultaat verlost van de met Heracles Almelo gedeelde laatste plaats, waar FC Dordrecht met vier punten in de middenmoot bivakkeert.