Glasgow Rangers haalt felbegeerde treble

Stadgenoot en aartsrivaal Celtic maakte dit seizoen naam en faam, maar Glasgow Rangers gaat er dit seizoen met alle prijzen vandoor. Zaterdagmiddag maakten The Gers de treble compleet, door Dundee in de finale van de FA Cup te verslaan: 1-0.

Glasgow Rangers haalt felbegeerde treble

Aan het begin van dit jaar begon voor Glasgow Rangers de victorie, door Celtic in de finale van de League Cup te verslaan. In de maanden die volgden maakte de stadgenoot echter naam in Europa, terwijl de Bhoys bovendien in de strijd om de landstitel de langste adem leken te hebben.

Celtic verloor de finale van de UEFA Cup echter van Porto (3-2), terwijl Rangers bovendien het kampioenschap besliste op basis van een beter doelsaldo. Sinds zaterdag kan het leedvermaak in de stad echter pas goed beginnen, want door een 1-0 zege op Hampden Park in de finale van de FA Cup tegen Dundee, maakte de ploeg van Ronald de Boer, Michael Mols, Bert Konterman en Fernando Ricksen de felbegeerde treble compleet.

Voor het Nederlandse contingent was ditmaal echter geen hoofdrol weggelegd, want de winnende treffer werd in de 66ste minuut gemaakt door Lorenzo Amoruso. Voor Glasgow Rangers was het overigens al weer de dertigste keer dat de FA Cup in de prijzenkast kon worden bijgeschoven.

Bekijk hier al onze video's