Gladbach vervolgt zegereeks dankzij concurrent De Jong

Borussia Mönchengladbach blijft maar winnen in de Bundesliga, maar deed dat zondagavond opnieuw zonder een wezenlijke bijdrage van Luuk de Jong. De 23-jarige spits zag dat uitgerekend zijn concurrent Raffael de wedstrijd tegen SC Freiburg besliste: 1-0.

Gladbach speelde voor rust evenwel nauwelijks iets klaar, maar desondanks hield trainer Lucien Favre vast aan zijn spitsenkoppel. Zowel Raffael als Max Kruse mocht blijven staan. Dat betaalde zich in de 63ste minuut uit, toen Raffael (foto) een voorzet van Oscar Wendt van dichtbij langs Freiburg-doelman Oliver Baumann werkte.

Vervolgens zette Freiburg nog aan voor de gelijkmaker. Er kwam daardoor meer ruimte te liggen voor counters van Gladbach, maar De Jong kreeg slechts enkele minuten de gelegenheid om daar van te kunnen profiteren. Daardoor heeft hij over het gehele Bundesliga-seizoen nog geen volledige wedstrijd gespeeld. Zijn totaal staat pas op 72 speelminuten.

Roel Brouwers bleef de gehele wedstrijd op de bank, maar Favre heeft het gelijk vooralsnog aan zijn zijde. Door de vijfde opeenvolgende overwinning en de zevende zege in zeven thuisduels staat Gladbach na veertien speelronden op een verdienstelijke vierde plaats. Die geeft aan het eind van het seizoen recht op een plek in de voorronde van de Champions League.