Giroud wil weg bij Chelsea: wie pikt hem op?

Reacties

Olivier Giroud lijkt bezig aan zijn laatste weken als speler van Chelsea. De 33-jarige spits is inmiddels derde keus in Londen en wil hoe dan ook vertrekken, om zo in beeld te blijven voor het EK van komende zomer.

Giroud wil weg bij Chelsea: wie pikt hem op?
© Pro Shots

Giroud maakte in de winter van 2018 de overstap van Arsenal naar Chelsea en in zijn eerste anderhalf jaar kwam hij nog behoorlijk veel aan spelen toe bij The Blues. In mei verlengde hij daarom nog zijn contact met een extra jaar, ook omdat Chelsea vanwege de transferban geen andere spelers kon halen. Sinds de aanstelling van Frank Lampard als hoofdtrainer is Giroud echter op een zijspoor beland.

Lampard heeft Tammy Abraham de ontwiste eerste keus gemaakt, terwijl ook Michy Batshuayi de ervaren Giroud inmiddels voorbij is in de pikorde. De Fransman kwam dit seizoen in totaal tot slechts vijf optredens in de Premier League, waarvan drie korte invalbeurten. Met het oog op het EK wil hij zich logischerwijs niet neerleggen bij een rol als derde spits en dus wil de wereldkampioen van 2018 vertrekken, zo laat hij weten aan France Football.

'Het zal moeilijk worden om bij Chelsea te blijven. Ik heb binnenkort een gesprek met de manager, maar er is een grote kans dat ik wat anders ga zoeken, want ik krijg nu te weinig speeltijd om me te laten zien. Het EK heeft daarbij prioriteit. Dat wordt waarschijnlijk één van mijn laatste kunstjes bij het Franse elftal. Ik ga er alles aan doen om erbij te zijn.'

Giroud wordt de laatste maanden nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Internazionale, waar hij herenigd zou worden met Antonio Conte. Het is echter de vraag of hij daar wél aan spelen toekomt, aangezien Inter met Romelu Lukaku en Lautaro Martínez een zeer succesvol spitsenduo heeft.

Volgens France Football bieden Girondins Bordeaux en Olympique Lyon mogelijk uitkomst. 'We gaan binnenkort rond de tafel zitten en bepalen wat het beste voor mij is. Terugkeren naar Frankrijk zou een oplossing kunnen zijn', reageert Giroud, die tussen 2010 en 2012 in zijn vaderland uitkwam voor Montpellier. Dat was een groot succes: als topscorer bezorgde hij de club in 2012 de eerste en nog altijd enige landstitel in de clubhistorie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer O. Giroud
Meer over O. Giroud
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.