Gino Bosz komt bij Cambuur los van vader Peter Bosz

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Gino Bosz komt bij Cambuur los van vader Peter Bosz

Het was geen spectaculaire maandagavondspeeldag en dus weinig echte uitblinkers op speeldag 16. Drie spelers stegen boven de grauwe middelmaat uit. Gino Bosz (SC Cambuur), Thijmen Nijhuis (Jong FC Utrecht) en Yener Arica (Almere City FC) waren de best gewaardeerde spelers.

Topdrie van de week

Gino Bosz (SC Cambuur) 7,5
Gino Bosz was lange tijd louter de zoon van Ajax-trainer Peter Bosz. Dat is hij uiteraard nog steeds, maar als voetballer komt hij langzaam los van zijn vader. Bij Vitesse debuteerde Bosz in het betaalde voetbal, vorig seizoen kwam hij tot vier optredens bij het ooit door zijn vader getrainde Heracles Almelo en dit seizoen volgde hij de voormalige rechterhand van pa - Rob Maas - naar Cambuur. Uitgerekend na het ontslag van Maas is Bosz aan spelen toegekomen. Hij is een van de spelers die het nieuwe Cambuur een gezicht geeft.

Thijmen Nijhuis (Jong FC Utrecht)              7,5
We zagen de jonge doelman van de Utrechtse beloften dit seizoen geregeld al de fout ingaan, maar tegen Almere City redde hij een punt voor de formatie van trainer Robin Pronk. Een mooie opsteker voor de pas achttienjarige sluitpost en een nuttig puntje voor Jong FC Utrecht. Als Nijhuis, een jeugdproduct van de Utrechtse club, deze vorm vasthoudt kan hij misschien aanspraak maken op een plek op de bank bij het eerste nu Robbin Ruiter geblesseerd is weggevallen.

Yener Arica (Almere City FC)              7,5
Dat Almere City FC twee wedstrijden op rij niet won na acht opeenvolgende zeges is nieuws. De riante positie in de stand om de tweede periode is uit handen gegeven, maar de kansen op de play-off-plek zijn er nog steeds. Almere deelt de eerste plek met Helmond Sport en MVV Maastricht. Yener Arica zal Almere aan de prijs moeten helpen. Hij is van onschatbare waarde geworden op het middenveld. Vrijdag bij NAC Breda wacht een nieuwe test voor Arica en Almere.

De stand in het spelersklassement na speelronde 15
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,08
2. Donny van de Beek Jong Ajax 6,80
3. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,57
4. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,54
5. Jordy de Wijs Jong PSV 6,50
  Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,50
7. Nick Kuipers MVV Maastricht 6,47
8. Dario van den Buijs FC Eindhoven 6,44
9. Yener Arica Almere City FC 6,42
  Tom Overtoom Almere City FC 6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.