Gilardino geeft Fiorentina tegen Reggina extra kleur

Fiorentina heeft de volgende stap gezet op weg naar de top van de Serie A. Alberto Gilardino schoot als invaller uit zijn slof (3-0).

Na de teleurstellende start van het seizoen is Fiorentina bezig aan een opmars. De Toscaanse formatie liet zich door het laaggeklasseerde Reggina niet in de weg zitten. In de 39ste minuut vond het doorslaggevende moment plaats.

Reggina-doelman Andrea Campagnolo riep de doorgebroken Mario Alberto Santana een halt toe, maar moest daar wel de hoofdprijs voor betalen: rood en strafschop. Giampaolo Pazzini benutte de penalty en gaf daarmee de ongelijke strijd een beslissende wending.

Maar pas na de entree van Gilardino halverwege de tweede helft deed Fiorentina weer van zich spreken. De aanvaller, die met het oog op de Champions League-ontmoeting met Bayern München rust werd gegund, had binnen elf minuten twee doelpunten op zijn naam staan. In totaal heeft hij dit seizoen al zes keer gescoord in de Serie A.