Gijs de Jong volgt Van Oostveen op bij KNVB

Reacties

Gijs de Jong is de opvolger van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal van de KNVB. Dat is zojuist medegedeeld aan alle clubs in het betaald voetbal, weet VI. Het besluit moet nog wel langs de ondernemingsraad en de Centrale Spelersraad. Op het moment dat Van Oostveen vertrekt als secretaris-generaal, dan neemt De Jong die functie ook over.

Gijs de Jong volgt Van Oostveen op bij KNVB

Het besluit van Van Oostveen om te vertrekken als directeur betaald voetbal was al langer bekend bij de raad van commissarissen, die zich zodoende al kon richten op het vinden van een opvolger. 'De rvc zal daarom daarvoor de vereiste stappen zetten en de Centrale Spelersraad, de ondernemingsraad van de KNVB en de Algemene Vergadering Betaald Voetbal op de hoogte stellen over de voorgenomen benoeming', aldus rvc-voorzitter Johan Lokhorst. 

De Jong is op dit moment nog operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB, waar hij sinds 2003 in dienst is. Daarvoor was hij event manager en consultant bij de Amsterdam Arena. Sinds 2014 is De Jong in Zeist verantwoordelijk voor competitiezaken, evenementen en communicatie. Tevens is hij actief als UEFA delegate/FIFA match commissioner en lid van het Stadium & Security Committee van de Europese voetbalbond. (Tom Knipping & Iwan van Duren)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.