Gijón maakt einde aan ongeslagen reeks Mourinho

Real Madrid heeft zaterdagavond zeer kostbare punten verloren op eigen veld. Laagvlieger Sporting Gijón hield knap stand en ging zelfs met de overwinning aan de haal: 0-1. Door de gevoelige verliespartij kan Barcelona vanavond het gat met de naaste rivaal vergroten tot acht punten.

Gijón maakt einde aan ongeslagen reeks Mourinho

Met nederlaag van De Koninklijke kwam een einde aan een indrukwekkende serie van trainer José Mourinho (foto), die met zijn laatste vier werkgevers - Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid - liefst honderdvijftig thuisduels in competitieverband niet verloor. In februari 2002, toen de coach met FC Porto verloor van Beira Mar (2-3), gebeurde dat voor het laatst.

In de beginfase werd een treffer van Real-verdediger Ricardo Carvalho terecht afgekeurd. Wat de ploegen het publiek in het vervolg voorschotelde, was van een erbarmelijk niveau. Real kwam slechts tot twee wapenfeiten: Angel Di María schoot voorlangs en Sami Khedira kopte net naast. De bezoekers stelden daar bitter weinig tegenover, maar bleven zonder al te veel moeite overeind.

In de tweede helft ging het door blessures geplaagde Real, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Marcelo waren afwezig, op zoek naar het openingsdoelpunt. Ook invaller Gonzalo Higuaín, hij keerde terug na maandenlang blessureleed, kon de ban niet breken.

Waar Madrid het net maar niet kon vinden, was een spaarzame tegenstoot van Gijón voldoende voor de zege. Miguel Angel De las Cuevas, voormalig speler van Atlético Madrid, was tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd het eindstation van een schitterende aanval. Zijn inzet verdween via de binnenkant van de paal in het doel.

Tijdens een wanhopig slotoffensief kreeg Real nog voldoende gelegenheden langszij te komen, maar de gewenste treffer bleef uit door missers van Khedira en Higuaín.

Overigens werd de Braziliaan Ronaldo, hij stopte onlangs met voetballen, in het zonnetje gezet. Hij werd door het thuispubliek bedankt voor bewezen diensten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's