Giggs trots op CL-record: 'Dit betekent heel veel voor mij'

Ryan Giggs is er trots op dat hij woensdagavond alleen aan kop kwam wat het aantal wedstrijden in Champions League-verband betreft. De 39-jarige Welshman speelde op bezoek bij Shakhtar Donetsk zijn 145ste CL-duel, inclusief voorronden, en passeerde Raúl (144). Manager David Moyes kon leven met een punt, al had hij gehoopt op meer.

Giggs trots op CL-record: 'Dit betekent heel veel voor mij'

'Dit betekent heel veel voor mij', vertelde Giggs na afloop van het 1-1 gelijkspel in Donetsk. 'Dit is de crème de la crème van het Europese voetbal. Als je daarin dan zo veel wedstrijden speelt is dat natuurlijk speciaal.' Raúl is met 142 wedstrijden in het hoofdtoernooi nog wel de officiële recordhouder. Giggs staat nu op 135 CL-optredens.

Giggs betreurde het dat hij United tijdens het voor hem persoonlijk speciale duel niet naar een overwinning kon leiden. De linksbenige middenvelder kwam als invaller in de 66ste minuut binnen de lijnen en moest tien minuten later toezien hoe Taison de 1-1 eindstand op het scorebord zette. In de Premier League verloren The Red Devils de laatste twee wedstrijden tegen Manchester City (1-4) en West Bromwich Albion (1-2).

'Als je voor United speelt en je staat 1-0 voor, dan verwacht je dat je die voorsprong over de streep trekt. Maar we moeten eerlijk zijn: Shakhtar heeft een paar aardige spelers en zette ons veel onder druk. We mogen desondanks tevreden zijn, want nadat we onze eerste wedstrijd (Bayer Leverkusen, 4-2, red.) hebben gewonnen pakken we nu een punt in een heel lastige uitwedstrijd', aldus Giggs.

Ryan Giggs, behalve speler ook assistent-trainer bij Manchester United, overlegt met David Moyes op de training voorafgaand aan het uitduel met Shakhtar Donetsk.
Ryan Giggs, behalve speler ook assistent-trainer bij Manchester United, overlegt met David Moyes op de training voorafgaand aan het uitduel met Shakhtar Donetsk.

Zo dacht Moyes er ook over, al dacht hij net als Giggs dat er een overwinning in zat. 'Na onze vroege goal leek het erop dat we zouden voorkomen dat zij gingen scoren, want we stonden goed te verdedigen. De manier waarop zij aan hun goal kwamen was bovendien wel erg gelukkig. De bal ging door de benen van Michael Carrick en een van hun spelers en via Nemanja Vidic, alvorens ze scoorden.'

Moyes realiseerde zich echter dat hij niet mag klagen met een punt in een uitwedstrijd in de Champions League. 'Op papier was dit inderdaad een moeilijk duel, waar we een punt aan hebben overgehouden. Met dat punt kunnen we nu alleen zo weinig. We zullen echt moeten winnen, willen we ver komen in dit toernooi.'

Het record van Giggs toverde wel een glimlach op het gezicht van Moyes. 'Fantastisch. Voor de wedstrijd had ik hem al gezegd dat hij zou invallen. Wat een record en, dat moet gezegd worden, wat een speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen