Giggs krijgt gezelschap van Scholes op training United

Reacties

Paul Scholes heeft zich woensdag op het trainingsveld van Manchester United gemeld om interim-manager Ryan Giggs te assisteren. Onder de dinsdag ontslagen David Moyes was er voor de 39-jarige clubicoon nog geen plaats in de technische staf.

Giggs krijgt gezelschap van Scholes op training United

Na het vertrek van Moyes ligt de leiding voorlopig in de handen van Giggs, die dit seizoen tevens nog 21 keer in actie kwam als speler. De veertigjarige Welshman (op de foto met Sir Alex Ferguson en Scholes) trad begin dit seizoen toe tot de staf van Moyes, die tevens oud-Manchester United-speler Phil Neville meenam van zijn vorige werkgever Everton.

Giggs en Neville kregen woensdag gezelschap van nog twee andere generatiegenoten. Behalve Scholes assisteerde ook Nicky Butt zijn voormalige ploeggenoten in aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Norwich City. Butt was tot dusver trainer van de Onder 19-ploeg, waar Scholes hem sporadisch ook al eens vergezelde.

The Class of 92: Nicky Butt, David Beckham, Ryan Giggs, Phil en Gary Neville en Paul Scholes.
The Class of 92: Nicky Butt, David Beckham, Ryan Giggs, Phil en Gary Neville en Paul Scholes.

Met Giggs, Scholes, Butt en Neville ligt het lot van The Red Devils nu volledig in handen van The Class of 92, waartoe verder Gary Neville en David Beckham behoren. Het legendarische zestal stond in 1999 aan de basis van de eindzege in de Champions League en en de vele andere prijzen die de club won onder de afgelopen zomer gestopte Sir Alex Ferguson.

Daarmee heeft de clubleiding van United schoon schip gemaakt. Behalve Moyes zijn ook Steve Round and Jimmy Lumsden de wacht aan gezet. Het duo assisteerde de Schotse manager al jarenlang bij Everton, waar Moyes liefst elf jaar de scepter zwaaide. De verwachting is dat Scholes het seizoen zal afmaken als assistent van Giggs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.