Giggs grapt tijdens persconferentie: 'Vijfjarig contract'

Reacties

Ryan Giggs (40) beschikt over een loopbaan vol successen, maar noemt de aanstelling als interim-coach bij Manchester United toch 'het moment om het meest trots op te zijn in z'n leven'. Dat vertelde hij vrijdag tijdens een persconferentie.

Giggs grapt tijdens persconferentie: 'Vijfjarig contract'

De Welshman neemt het tot het einde van het seizoen over van de ontslagen David Moyes en wordt daarbij geassisteerd door zijn voormalige ploeggenoten Paul Scholes, Nicky Butt en Phil Neville. Zij maakten alle drie deel uit van de Class of 92, de succesgeneratie die onder Sir Alex Ferguson eind jaren negentig en begin deze eeuw zoveel successen boekte.

Trots
'Ik ben al mijn hele leven supporter van Manchester United en loop hier al rond sinds ik dertien ben', stelt Giggs. 'Daarom is dit het meest trotse moment van mijn leven. Ik ben niet alleen trots, maar ook blij en vooral een beetje zenuwachtig. Ik kan niet wachten totdat we zaterdag op Old Trafford beginnen aan de wedstrijd tegen Norwich City.'

'Ik focus me nu ook volledig op die wedstrijd', vervolgt de speler/trainer. 'Ik maak het seizoen af en daarna zien we wel wat er gebeurt. We willen Europees voetbal halen. Dat is waar we voor gaan.' Om een ticket voor de Europa League af te dwingen moet United wel bij de topzes eindigen. Het gat tussen de huidige nummer zeven en Tottenham Hotspur is echter zes punten.

Ryan Giggs als speler met toenmalig coach Sir Alex Ferguson.
Ryan Giggs als speler met toenmalig coach Sir Alex Ferguson.

Giggs erkent dat hij een bewogen week achter de rug heeft. 'Een moeilijke week. Het was voor mij een schok om te horen dat Moyes wegging en mij werd gevraagd het over te nemen.' Verrassend kan het nieuws evenwel niet geweest zijn voor Giggs, aangezien het congé van de Schot mede tot stand kwam door een vertroebelde relatie met de gevestigde spelers. 'Maar toch wil ik David Moyes bedanken. Hij heeft mij de kans gegeven mijn trainersloopbaan te beginnen (Giggs was als coach betrokken bij de technische staf, red.)

Giggs: 'Ik heb alleen maar tegen die jongens gezegd dat ik vertrouwen in ze heb en dat ze de kwaliteiten hebben om deze nare situatie achter zich te laten. We moeten de fans zaterdag iets geven om te juichen. Vermaak ze, maak doelpunten, maak tackles, speel met snelheid, passie en vol overgave. En natuurlijk: werk keihard. Dat is voor ons de opgave. Het is een frustrerend seizoen geweest. Maar ik wil in de laatste vier wedstrijden de glimlach terugbrengen.'

Macht
De routinier besloot met een grap toen hem gevraagd werd of hij zichzelf op zou gaan stellen. 'Ja, ik heb mezelf zojuist een nieuw vijfjarig contract gegeven. Nu ik macht heb, moet ik er namelijk ook maar gebruik van maken. Maar om serieus antwoord te geven: ja, ik ben nog steeds speler. Al heb ik deze week niet veel gedaan', erkent hij wel dat zijn rol niet groot zal zijn. Nog altijd is dus niet duidelijk of Giggs er nog een seizoen als speler aan vastplakt.

Overigens bereikte Manchester United vrijdag een overeenkomst met Moyes over zijn afkoopsom. Naar verluidt gaat het om een jaarsalaris omdat er in een clausule was opgenomen dat het bedrag niet hoger zou uitvallen als er geen Champions League-voetbal behaald zou worden. Een en ander ondanks zijn contract, dat tot medio 2019 liep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.