Geschiedenis biedt Barcelona geen enkel houvast

Reacties

Na op de pijnbank gelegd te zijn door Paris Saint-Germain moet Barcelona zorgen voor een unicum in de ruim zestigjarige geschiedenis van Europese bekertoernooien om zich te voegen bij de laatste acht in de Champions League. Nog nooit maakte een club een 4-0 nederlaag in de eerste wedstrijd goed.

Geschiedenis biedt Barcelona geen enkel houvast

Wel is het drie keer gebeurd dat een team zich plaatste voor de volgende ronde ondanks een nadelige marge van vier doelpunten. Leixões (1961/62), Partizan Belgrado (1984/85) en Real Madrid (1985/86) repareerden respectievelijk een 6-2, 6-2 en 5-1 verliesbeurt tegen La Chaux-de-Fonds, Queens Park Rangers en Borussia Mönchengladbach. Geen van deze ontmoetingen vond plaats in de Europa Cup 1 of Champions League.

'Het wordt heel moeilijk. Dit verlies komt hard aan, voor iedereen van ons is dit een slechte avond', vertelde Andrés Iniesta aan El Mundo Deportivo. De middenvelder liep al vooruit op de uitschakeling. 'We moeten deze bladzijde zo snel mogelijk omslaan en niet vergeten dat we nog om andere prijzen strijden. Natuurlijk zullen we er in de return alles aan doen om dichterbij te komen, maar het is duidelijk dat we voor een gecompliceerde opdracht staan.'

Barcelona ging voor de zesde keer met vier goals verschil onderuit in een Europese wedstrijd. De meest pijnlijke van die nederlagen leden de Catalanen in de finale van de Champions League van 1994 tegen AC Milan (0-4).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.