Gerrard: 'Wij hebben het niet waar kunnen maken'

Reacties

Steven Gerrard vreest een roemloze aftocht na de 2-1 nederlaag tegen Uruguay, al heeft de captain van Engeland nog wel een sprankje hoop. In dat geval zijn The Three Lions afhankelijk van Italië, Costa Rica en Uruguay.

Gerrard: 'Wij hebben het niet waar kunnen maken'

'Dit is een enorme domper voor Engeland. Er is nog steeds een klein beetje hoop, maar we staan er wel heel slecht voor', aldus Gerrard na afloop. 'Eerst maar kijken wat de andere ploegen doen en misschien valt de eindscore in ons voordeel uit.'

'Het is frustrerend dat we na de gelijkmaker de grip over de wedstrijd verloren', aldus Gerrard, die tien minuten na de 1-1 onbedoeld Luis Suarez in stelling bracht. 'We mogen dat soort spelers geen kansen geven. Luis is levensgevaarlijk en dodelijk in de afronding. Zelfs nu hij vijf weken aan de kant heeft gestaan met een knieblessure', aldus Gerrard.

'Maar misschien hadden we voor een gelijkspel moeten gaan', zegt de spelverdeler van Liverpool. 'Maar ik denk niet dat wij voor de verkeerde tactiek hebben gekozen. Dat is namelijk niet zo. Alleen hebben wij het niet waar kunnen maken.'

Engeland staat na de groepswedstrijden tegen Italië (2-1) en Uruguay laatste zonder punten, terwijl de Italianen, Uruguay en Costa Rica allen drie punten hebben. Vrijdagavond spelen Italië en Costa Rica hun tweede groepsduel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.