Gerrard realistisch: 'Italië was gewoon heel goed'

Steven Gerrard kan enigszins leven met de nederlaag tegen het sterk spelende Italië, al waren de omstandigheden erbarmelijk volgens de aanvoerder van Engeland. De Italianen wonnen het duel, dat onder leiding stond van Björn Kuipers, met 2-1.

'Ik wil geen excuses zoeken, maar het was een zware wedstrijd met een slecht veld en broeierig weer', zegt Gerrard. 'Maar dat neemt niet weg dat Italië gewoon heel goed was. '

'We hadden het in de eerste helft erg moeilijk, met name aan onze linkerkant. Na de rust pakten wij dat beter op', aldus Gerrard, die niet te lang stil wilde staan bij de nederlaag.

'Ongeacht de uitslag tegen Italië, we moeten donderdag winnen van Uruguay. En dat is absoluut mogelijk', meent de spelverdeler van Liverpool. Ook bondscoach Roy Hodgson gelooft ondanks de nederlaag in een goed resultaat tegen Uruguay.

'Dit optreden geeft ons veel vertrouwen. In de tweede helft speelden we precies zoals we voor ogen hadden, alleen maakten wij geen doelpunt', aldus Hodgson. 'Dat maakt het ook zo moeilijk om deze nederlaag te accepteren.'