Geprikkelde Pellegrini somber over blessures Hart en Sterling

Reacties

De frustratie bereikte bij Manuel Pellegrini na afloop van de verloren derby tegen Manchester United een hoogtepunt. De Chileense manager zag de Engelse internationals Joe Hart en Raheem Sterling geblesseerd uitvallen en zag bovendien de koppositie in de Premier League nog verder uit zicht raken. Toen een journalist hem vroeg om een verklaring, liep Pellegrini weg.

Geprikkelde Pellegrini somber over blessures Hart en Sterling

City eindigde vorig seizoen nog op de respectabele tweede plaats achter kampioen Chelsea door met name in eigen huis ijzersterk te presteren (G3, V2). Zondag leden The Citizens echter alweer de vijfde thuisnederlaag van dit seizoen. Toen Pellegrini werd gevraagd wat daarvan de oorzaak was, kapte de man die komende zomer plaatsmaakt voor Pep Guardiola het interview na drie minuten af. 'Ik wil alleen over deze wedstrijd praten', zei hij geprikkeld.

Maar ook daar werd de 62-jarige oefenmeester niet vrolijk van. 'We verloren drie erg belangrijke punten, omdat zij ook strijden voor de Champions League-plekken. Maar we geven niet op. We staan nog steeds vierde.' En Pellegrini ziet dat gevecht nog rooskleurig in. 'Wij waren het team dat de hele wedstrijd wilde winnen. We hebben 95 minuten lang het spel gemaakt, maar we misten onze kansen en maakten een fout bij hun doelpunt. We hebben het geprobeerd, maar het lukte niet.'

Met maar één punt meer dan West Ham United (vijfde) en Manchester United (zesde) en vijftien minder dan koploper Leicester moet City de komende weken aan de bak, in de wetenschap dat het volgende maand ook nog aantreedt in de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Pellegrini verwacht dat Hart (foto) en Sterling die duels missen. 'Ik denk niet dat je binnen een week kan herstellen van een spierblessure. Normaal gesproken duurt het drie of vier weken.'

Hoewel medisch onderzoek nog uitsluitsel moet geven over de schade bij het duo, zou dat een flinke klap zijn voor City. Aanvoerder Vincent Kompany, aanwinst Kevin De Bruyne en andere belangrijke spelers als Nicolás Otamendi en Samir Nasri staan ook nog minimaal tot na de interlandpauze aan de kant. De kans is dus groot dat dit ook voor Hart en Sterling geldt. Daarmee zou bondscoach Roy Hodgson hen moeten missen in de oefeninterland tegen Oranje (29 maart).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.