Geplaagd Bolton Wanderers lijkt gered door overname

Reacties

Het voortbestaan van Bolton Wanderers lijkt gewaarborgd. Eigenaar Eddie Davis heeft de hekkensluiter van het Championship verkocht aan het consortium Sports Shield van Dean Holdsworth (foto), oud-spits van The Trotters, en Inner Circle van eigenaar Ken Anderson.

Geplaagd Bolton Wanderers lijkt gered door overname

Bolton stevende af op een faillissement nadat in november al bekend was geworden dat de club geen salarissen meer kon uitbetalen. Davies kreeg echter de tijd een nieuwe eigenaar te vinden om de 142 jaar oude vereniging van de ondergang te redden. Donderdag kwam naar buiten dat de overname voor een bedrag van circa tien miljoen euro is afgerond. Holdsworth en Anderson treden toe tot de directie, Davies wordt erevoorzitter.

De Football League heeft de deal inmiddels goedgekeurd. Holdsworth, tussen 1997 en 2003 speler van Bolton en eerder succesvol als spits van onder meer Wimbledon, moest daarbij garanties geven dat hij ook voldoende financiële middelen heeft als de ploeg van manager Neil Lennon degradeert naar de League One. Momenteel staat de werkgever van voormalig Engels international Emile Heskey (38) daarin laatste. Het gat met de veilige plaatsen bedraagt tien punten. In de winter mocht de club geen spelers aantrekken door een transferverbod.

Bolton kan ondanks de sportieve malaise blijven voortbestaan, mede doordat Davies de schulden van circa 225 miljoen euro naar verluidt heeft kwijtgescholden. De man die sinds 2003 vrijwel alle aandelen (94,5 procent) in handen had, zat al sinds 1999 in het bestuur. In die periode beleefde Bolton hoogtijdagen. Onder leiding van manager Sam Allardyce groeide de viervoudig winnaar van de FA Cup uit tot subtopper in de Premier League. Na de degradatie in 2012 ging het echter steeds verder bergafwaarts.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.