Gepasseerde Pirlo kent geen rancune en bekijkt EK als fan

Reacties

Andrea Pirlo heeft voor het eerst gereageerd op het feit dat hij geen deel uitmaakt van de EK-selectie van Italië. De middenvelder van New York City FC koestert geen wrok jegens bondscoach Antonio Conte.

Gepasseerde Pirlo kent geen rancune en bekijkt EK als fan

De 37-jarige Pirlo wilde zelf dolgraag mee naar het EK, maar Conte vindt dat hij in de Verenigde Staten niet het niveau heeft laten zien dat een plek in de selectie rechtvaardigt. 'Ik heb met de bondscoach gesproken. Ik wist wat hem te doen stond en ik wist wat mij te doen stond. Ik ben niet teleurgesteld in de bondscoach. Hij is de trainer en het is logisch dat hij keuzes maakt die in zijn ogen de beste zijn.'

Afgelopen zondag won Italië met dank aan een doelpunt van Graziano Pellè met 1-0 van Schotland. Pirlo bekeek de wedstrijd vanaf de bank en zal zijn landgenoten ook tijdens het EK nadrukkelijk volgen. 'Ik ben nu supporter. Ik hoop dat Italië het EK wint, maar misschien zijn landen als Duitsland, Spanje en Frankrijk de favorieten. Het wordt een prachtig toernooi en hopelijk nemen mijn ploeggenoten de beker mee naar Italië.'

Pirlo speelde in totaal 116 interlands voor Italië en scoorde daarin dertien keer. In 2006 pakte de spelmaker de wereldtitel door in de finale Frankrijk te verslaan na het nemen van strafschoppen.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.