Georgië en Noorwegen schieten weinig op met remise

Georgië en Noorwegen hebben dinsdagavond gelijkgespeeld in een EK-kwalificatiewedstrijd. De Noren kwamen in de eerste helft op voorsprong via Alexander Sørloth, na rust bracht Georges Mikautadze de bordjes in evenwicht.

Georgië
Georgië
1 - 1
Noorwegen
Noorwegen

In de badplaats Batumi ging de wedstrijd van start, met bij Noorwegen Feyenoorder Marcus Pedersen en ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes, maar niet superspits Erling Haaland. Zijn vervanger Sørloth deed zich al snel gelden, op aangeven van Aursnes schoot hij vanaf twintig meter een bal loepzuiver in de hoek. De ex-speler van FC Groningen scoorde voor de zestiende keer in de nationale ploeg, dat is één keer vaker dan zijn vader Gøran.

Khvicha Kvaratskhelia bemoeide zich daarna met de gang van zaken, maar zijn fraaie poging zeilde iets over het Noorse doel. Het was het sein voor een sterke tweede helft van de thuisploeg onder leiding van Willy Sagnol, die na een uur scoorde via Mikautadze. Noorwegen kwam in de tweede helft weinig in het stuk voor, maar kreeg nog wel de grootste kans op de zege. Martin Ødegaard kreeg per toeval een bijna niet te missen gelegenheid om te scoren, maar de sterspeler van Arsenal joeg de bal over.

In deze poule, waarin het op papier vooral gaat om de vraag wie er tweede wordt achter Spanje, is Schotland misschien wel de winnaar bij dit gelijkspel. De ploeg van Steve Clarke speelt dinsdagavond op een afgeladen Hampden Park tegen Spanje. Schotland won zijn openingsduel van Cyprus (3-0), de Spanjaarden zetten dezelfde cijfers neer tegen Noorwegen, dat dus slecht gestart is.