Gemiste strafschop Ronaldo breekt Real op tegen Málaga

Reacties

Real Madrid heeft op bezoek bij Málaga dure punten verspeeld met het oog op de Spaanse titelstrijd. Cristiano Ronaldo speelde een hoofdrol bij het 1-1 gelijkspel.

Gemiste strafschop Ronaldo breekt Real op tegen Málaga

Ronaldo leek een voor hem turbulente week tot een goed einde te brengen in La Rosaleda. De Portugees liep in aanloop naar het Champions League-duel met AS Roma gepikeerd weg na een kritische vraag, maar brak een dag later wel de ban in de wedstrijd tegen de Romeinen (0-2 zege). Ook tegen Málaga opende de aanvaller de score. Dit keer sloeg Ronaldo, die buitenspel stond, toe met een krachtige kopbal na een vrije trap van Toni Kroos: 0-1.

Drie minuten later kreeg Ronaldo, die in de aanval gezelschap kreeg van ex-Málaga-speler Isco en Jesé, al de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij faalde jammerlijk. Doelman Idriss Carlos Kameni gokte juist bij de strafschop van de aanvaller en bracht redding. De misser bleek uiterst duur, want de thuisploeg kwam ijzersterk terug. De Real-verdedigers keken toe bij een voorzet van Welington en zagen centrumverdediger Raúl Albentosa raak schieten bij de tweede paal.

Real grossierde in balbezit, maar Málaga deed ook van zich spreken. De middenmoter Málaga maakte het De Koninklijke bij vlagen lastig. Zo dacht Duje Cop van dichtbij te scoren, maar Keylor Navas voorkwam dat op het nippertje met zijn teen. Scoren is al heel het seizoen het probleem voor de club waar Nordin Amrabat en Adnane Tighadouini deze winter vertrokken. Málaga vond voorafgaand aan het duel met Real in 24 competitieduels slechts 21 keer het net, maar kreeg ook maar 21 goals tegen. Daar kwam zondagmiddag slechts één tegengoal bij, want een slotoffensief van Real mocht niet meer baten.

Zo blijft Real onder trainer Zinedine Zidane moeite houden op vreemde bodem in de Primera División. Op bezoek bij Real Betis kwamen de Madrilenen niet verder dan 1-1, terwijl op visite bij Granada een krappe 2-1 zege werd geboekt. Door het gelijkspel bij Málaga lijkt de achterstand op lijstaanvoerder Barcelona inmiddels onoverbrugbaar. Met nog dertien wedstrijden te spelen kijkt Real tegen een achterstand van negen punten aan op de aartsrivaal, die dit seizoen in La Liga twaalf punten verspeelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.