Gemiste kansen komen Go Ahead duur te staan in Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft thuis tegen Go Ahead Eagles de tweede zege van het Eredivisie-seizoen geboekt. De Domstedelingen sprongen in het duizendste Eredivisie-duel in De Galgenwaard zorgvuldig om met hun kansen, in tegenstelling tot de oude club van trainer Erik ten Hag: 3-0.

Gemiste kansen komen Go Ahead duur te staan in Utrecht

Utrecht had voor de interlandperiode de weg omhoog eindelijk ingezet met een 2-0 zege op Sparta Rotterdam en een verdienstelijk optreden tegen Ajax in De Arena (3-2). Daar was in de eerste helft tegen Go Ahead echter weinig van te merken. De ploeg van trainer Hans de Koning mocht het zichzelf aanrekenen dat er halverwege niet minimaal één keer was gescoord.

Leon de Kogel was tegen zijn oude club de eerste die voor het doel van Robbin Ruiter opdook. De goalie van Utrecht voorkwam met een prima redding echter dat de 24-jarige spits zijn eerste goal van het seizoen maakte. Ook aan Marcel Ritzmaier en Synan Bytyqi waren goede schietkansen niet besteed. Captain Sander Duits maakte het echter het bontst van allemaal door op een meter van het doel toch nog te missen.

Mede doordat Sander Duits (links) een dot van een kans liet liggen, gaf Go Ahead Eagles geen vervolg aan het 2-2 gelijkspel bij AZ en de 3-0 zege op Excelsior.
Mede doordat Sander Duits (links) een dot van een kans liet liggen, gaf Go Ahead Eagles geen vervolg aan het 2-2 gelijkspel bij AZ en de 3-0 zege op Excelsior.

Go Ahead kreeg daar in de 41ste minuut de rekening voor gepresenteerd. Na het eerste echte schot op het doel van Theo Zwarthoed, afkomstig van Sébastien Haller, werkte Giovanni Troupée de rebound met alle geluk van de wereld in het doel. Zeven minuten na rust was het pleit al beslecht. Rico Strieder volleerde van dichtbij raak, nadat Richairo Zivkovic op aangeven van Haller uit een lastige hoek op de lat had geschoten.

Het slotakkoord was voor Zivkovic. Nadat De Kogel en Randy Wolters de bal er ook na rust niet inkregen, was de Ajax-huurling wél koelbloedig. Go Ahead was geen doelpunt gegund, al deed Willem Janssen met een terugspeelbal zijn best. Ruiter was net op tijd terug. De 3-0 zege heeft op de ranglijst gevolgen, want Utrecht klimt over Go Ahead heen. De nummer vijf van vorig seizoen heeft nu één punt meer (negen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.