Gemiste kans Van de Beek: middenvelders Man Utd oogsten flinke kritiek

Reacties

Het duel met Real Sociedad bood Manchester United-manager Erik ten Hag ook een kans enkele middenvelders aan het werk te zien die de laatste weken de bank warm hielden. Niet al de keuzes pakten even goed uit, werd geconcludeerd in Engeland.

Gemiste kans Van de Beek: middenvelders Man Utd oogsten flinke kritiek
© Imago
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Manchester United had in de Premier League de wind in de zeilen gekregen met een basisploeg die nauwelijks aan wijzigingen onderhevig was geweest. Tegen Real Sociedad koos Ten Hag voor zes andere namen in zijn basis.

Met name het middenveld kreeg een ander gezicht met basisplaatsen voor Casemiro en Fred. Met name die laatste kreeg de handen niet op elkaar van volgers in zijn aanvallende rol op het middenveld. 'Hij was als een vis op het droge tegen Real Sociedad. Hij speelde steeds weer ziekenhuisballen', was de conclusie van Manchester Evening Post. Het cijfer was veelzeggend: 3.

Ook topaankoop Casemiro maakte geen verpletterende indruk. 'Hij heeft nog tijd nodig om zich aan te passen en wat roestig spel is onvermijdelijk, maar de gewezen superster van Real Madrid had niet de rustgevende invloed die het United-middenveld zo nodig had', schreef The Mirror. Dat medium verwacht dat Scott McTominay de voorkeur zal blijven krijgen.

Ook de naam Van de Beek viel in de aanloop naar het Europa League-duel voor een promotie tot basiskracht. De Nederlandse bankzitter kon de zo gewenste speeltijd krijgen. Maar de voormalig Ajacied zat niet eens in de wedstrijdselectie, zoals hij eerder het duel met Arsenal had gemist door een blessure.

Ten Hag kon hem dan ook niet gebruiken om te zien welke rol Van de Beek kan spelen bij het United van dit seizoen. Maar het duel met Real Sociedad bood de Nederlandse manager wel weer wat meer inzichten om zijn puzzel te leggen.

Ten Hag zal wel wat wijzer zijn geworden over andere spelers die hun aanspraak op een basisplaats niet konden onderstrepen met een sterk optreden tegen Real Sociedad. Zo slaagde Cristiano Ronaldo er niet in om zijn betoog zich eigenlijk te goed te vinden voor de Europa League te onderbouwen. Zijn optreden werd in Manchester Evening News met een 5 beoordeeld.

Victor Lindelöf zal na de nederlaag tegen Sociedad ook beseffen dat een basisplaats voor hem voorlopig niet zal zijn weggelegd. Harry Maguire deed het beter met een 'robuust optreden zonder veel fouten', zo werd geschreven over de verdediger die voor het eerst aan de aftrap kwam sinds 13 augustus.    

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.